ΠΕΚΙΝΟ 2008: Συνέντευξη ΕΟΕ για τη σύνθεση της ελληνικής αποστολής

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε τη σύνθεση της ελληνικής αποστολής για το μεγάλο ραντεβού του επόμενου μήνα. Παράλληλα έγινε και η επίσημη παρουσίαση της πολιτικής ενδυμασίας των αθλητών και των συνοδών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δημιούργημα της εταιρείας Folli-Follie.

 

«Εικοσιτέσσερις ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Ελλάδα είναι έτοιμη να δώσει δυναμικό “παρών” στο Πεκίνο, με τη μεγαλύτερη αποστολή στην Ιστορία της. Υπολογίζουμε ότι η αποστολή που θα ταξιδέψει στο Πεκίνο, θα αποτελείται από 160 αθλητές και αθλήτριες. Προσωπικά είμαι αρκετά αισιόδοξος για αρκετές ελληνικές επιτυχίες, όμως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η διάδοση του Ολυμπιακού πνεύματος και η Ολυμπιακή Εκεχειρία», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Μίνως Κυριακού.

 

Αναφορικά με τους στόχους που έχει θέσει η ΕΟΕ, στη σχετική διοργάνωση, ο κ. Κυριακού είπε: «Οι στόχοι έχουν τεθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Η προετοιμασία άρχισε στην ώρα της και η οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία ήταν μεγάλη, αν και ήρθε λίγο αργά και συγκεκριμένα 18 μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα παιδιά μας δεν έχουν προετοιμαστεί όπως θα έπρεπε γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία».

 

Σχετικά με το θέμα των ελέγχων ντόπινγκ, ο πρόεδρος της ΕΟΕ τόνισε: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θεωρεί το θέμα του ντόπινγκ ιδιαίτερα σοβαρό. Το θεωρούμε έγκλημα. Να είστε βέβαιοι ότι όλοι στην Ολομέλεια της ΕΟΕ κάνουν ότι μπορούν πάνω στο συγκεκριμένο τομέα. Μόνο ένας τρελός μπορεί να ντοπαριστεί, αλλά και αυτός να είσαστε σίγουροι ότι θα αποκαλυφθεί».

 

Ο Τζόνις Βούτσας, που εκπροσώπησε τη Folli-Follie στη συνέντευξη Τύπου, είπε ότι «η εταιρεία, είναι περήφανη γιατί συμμετέχει στη διοργάνωση με τον συμβολικό αυτό τρόπο. Είναι ιδιαίτερη τιμή για την εταιρεία μας, η ανάθεση δημιουργίας της πολιτικής ενδυμασίας των αθλητών και των συνοδών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο σχεδιασμός των ρούχων, αποτέλεσε πρόκληση για τη δημιουργική μας ομάδα. Τα ρούχα, στην απόχρωση του λευκού και του ανοιχτού γκρι, αντικατροπτίζουν τη μοντέρνα φωτεινή Ελλάδα με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων».

 

Η παρουσίαση της πολιτικής ενδυμασίας των αθλητών και των συνοδών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έγινε από τους πρωταθλητές της κολύμβησης, Αγγελική Εξάρχου και Νίκο Ξυλούρη.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

X