Παγκόσμιο U17: Πέμπτος ο Μουστόπουλος

Για ακόμη μία φορά έφτασε στην… πηγή των μεταλλίων, αλλά ο Ρομάν Μουστόπουλος δεν μπόρεσε να γευτεί τη χαρά του βάθρου των νικητών. Όπως συνέβη πριν από περίπου 1,5 μήνα στο Κόπερ της Σλοβενίας, έτσι και σήμερα, στη Βουδαπέστη και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 17 ετών, ο τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγίου Ιωάννη Ρέντη (Νο-3 στην ευρωπαϊκή κατάταξη) περιορίστηκε στην 5η θέση της κατηγορίας των -66 κιλών. Ο απολογισμός του: τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες, που ωστόσο δεν του επέτρεψαν να βρεθεί στο βάθρο των νικητών, όπως είχε συμβεί και στο ευρωπαϊκό του περασμένου Ιουνίου. Εκτός μεταλλίων, έμεινε ακόμη ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους το 2009, Γιώργος Αζωίδης (-60κ.), όπως και τα δύο κορίτσια, η Νικολέτα Μελιγκάκη (-48κ.) και η Βασιλική Τσολάνη (-52κ.).

 

«Η γεύση που σου μένει με την 5η θέση είναι πικρή. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ακόμη κι αν κατακτούσα το χάλκινο μετάλλιο, πάλι δεν θα το ευχαριστιόμουν, αφού ένοιωθα έτοιμος για τον τελικό και την πρώτη θέση. Δεν ξέρω τι έφταιξε και για τρίτη συνεχή διοργάνωση είμαι πέμπτος (σ.σ. και στις Ολυμπιακές Ημέρες Ευρωπαϊκής Νεότητας), τη στιγμή μάλιστα που ξεκίνησε η χρονιά με σερί μεταλλίων σε διεθνή τουρνουά Α` κατηγορίας. Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι πως πρέπει να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά ώστε στο μέλλον, το όνειρο της πρώτης θέσης να γίνει επιτέλους πραγματικότητα», είπε ο Ρομάν Μουστόπουλος.

 

Ο Μουστόπουλος προκρίθηκε στην οκτάδα με τρεις σερί νίκες. Επικράτησε κατά σειρά των Άλεξ Μαρτινμπόροου (Μπαχάμες), Ντομινίκ Λανγκ (Αυστρία) και Οτμανέ Μαασμί (Αλγερία). Στον αγώνα που οδηγούσε στα ημιτελικά, μπόρεσε να πάρει ένα Waza-ari απέναντι στον Αζέρο, Τζαλίλ Τζαλίλοφ, ο οποίος όμως έφτασε στη νίκη με Ippon, οδηγώντας τον Έλληνα τζουντόκα στη «δεύτερη ευκαιρία». Εκεί, επέστρεψε στις νίκες κόντρα στον Βορειοκορεάτη, Γκουμ Σονγκ Κιμ (σ.σ. με Waza-ari), όμως στον τελικό των ρεπεσάζ απέναντι στον Δανό (γεννημένο στη Μογγολία), Χονγκ Πουκ Κάι, γνώρισε ακόμη μία ήττα με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.

 

Όσον αφορά στον Αζωίδη, παρά τη νίκη επί του Κορεάτη Ιν Γκουν Χουάνγκ, έμεινε εκτός βάθρου μετά την ήττα στο β` προκριματικό γύρο από τον Ινδό Ρομέν Σινγκ Νονγκμεικαπάμ, ενώ από μία ήττα γνώρισαν ακόμη η Μελιγκάκη (από την Γιαπωνέζα, Χιρόμι Έντο) και η Τσολάνη (από την Κινέζα Νινγκ Λι).

X