Ο Καπράλος πρόεδρος της ΕΟΕ, ο Σουφλέρης στην εκτελεστική

O Σπύρος Καπράλος είναι ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το διάστημα Φεβρουάριος 2009-Φεβρουάριος 2013 μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας που έγινε σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης, εξελέγη μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΟΕ μαζί με τον Θανάση Κανελλόπουλο.

 

Αμέσως μετά την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος της ΕΟΕ μεταξύ άλλων τόνισε προς τα μέλη της Ολομέλειας: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να με εκλέξετε Πρόεδρο της ΕΟΕ. Τιμώντας την εμπιστοσύνη σας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στο υψηλό αυτό αξίωμα του αθλητισμού. Παράλληλα, σας ζητώ να εργαστούμε όλοι μαζί, με σύμπνοια και ομοψυχία, παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές του παρελθόντος, μακριά από κομματικές παρωπίδες και πολιτικές σκοπιμότητες, για να κάνουμε πραγματικότητα την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που ονειρευόμαστε αλλά και που της αρμόζει. Οι άμεσοι στόχοι μας στο καθαρά αθλητικό κομμάτι είναι:

 

– Η σωστή προετοιμασία των αθλητών μας, προκειμένου να διεκδικήσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Βανκούβερ, αλλά και στους Μεσογειακούς στην Πεσκάρα.

 

– Η εξασφάλιση της επιστημονικής υποστήριξης στην προετοιμασία των αθλητών μας, ώστε να μην επαναληφθούν τα θλιβερά κρούσματα doping που τόσο ταλαιπώρησαν και ντρόπιασαν την ελληνική αθλητική κοινότητα. Θα δώσουμε έμφαση στην πρόληψη, τη σωστή ενημέρωση και το σύνθημα “καθαρός αθλητισμός” θα γίνει σημαία μας.

 

– Σε ό,τι αφορά την οικονομική υποστήριξη της προετοιμασίας των αθλητών, παράλληλα με την επιχορήγηση του κράτους, θα πρέπει να αναζητήσουμε από τον ιδιωτικό τομέα χορηγίες και δωρεές ώστε να εξασφαλισθούν όλα τα απαιτούμενα μέσα στήριξης στην κοινή μας προσπάθεια.

 

Έχουμε να δώσουμε μάχη κατά της βίας και της χυδαιολογίας, αυτών των θλιβερών φαινομένων των καιρών μας, μια μάχη που είχε ξεκινήσει ο πρώην Πρόεδρος της ΕΟΕ, κ. Τζήκας. Αυτή τη μάχη μπορεί να την έχασε η γενιά μας, πρέπει όμως να την κερδίσει οπωσδήποτε η γενιά των παιδιών μας.

 

Χρειάζεται όλοι μας να δουλέψουμε σκληρά με πρόγραμμα και όραμα, ώστε να δώσουμε στην κοινωνία μας ελπίδα και ιδανικά, που σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα έχει ανάγκη».

 

Στις υπόλοιπες θέσεις εξελέγησαν:

Α’ Αντιπρόεδρος: Παύλος Κανελλάκης

Β’ Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Βασιλειάδης

Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κατσιαδάκης

Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος

Εκτελεστική Επιτροπή ΕΟΕ: Αθανάσιος Κανελλόπουλος, Ευάγγελος Σουφλέρης

Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας: Ισίδωρος Κούβελος

Πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος: Γιάννης Καρράς

Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Γιάννης Βασιλειάδης

Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Σπύρος Ζαννιάς

X