Ολυμπιακά όνειρα για τον Διονύση Ηλιάδη

Δέκα βαθμούς πίσω από την 9η προνομιούχο θέση της κατηγορίας των -100 κιλών, βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα ο Διονύσης Ηλιάδης. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, χάρη στην έβδομη θέση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A του Αμβούργου, βρέθηκε στην 10η θέση, από την 11η που κατείχε την προηγούμενη εβδομάδα και ουσιαστικά κάνει από τώρα… Ολυμπιακά όνειρα. Για να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα όνειρα… σάρκα και οστά, θα πρέπει στα δύο τελευταία τουρνουά (Πράγα, Ευρωπαϊκό) να κατακτήσει ένα μετάλλιο ή να πάρει κατάταξη (επτάδα) και στα δύο, ώστε να αποφύγει τις περιπέτειες…

 

Στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης των -100 κιλών βρίσκονται οι Χενκ Γγκρολ (Ολλανδία) 202, Ασλάν Ουνασκοτλόφ (Ρωσία) 150, Μοβλούντ Μιραλίγιεφ (Αζερμπαϊτζάν) 150, Φρεντερίκ Ντεμονφασόν (Γαλλία) 142, Πρζέμισλαβ Μάτιαζεκ (Πολωνία) 96, Μίκαελ Γιούρακ (Γερμανία) 96, Αριέλ Ζεεβί (Ισραήλ) 84, Ντάνιελ Μπράτα (Ρουμανία) 52, Ζόλταν Πάλκοβακς (Σλοβακία) 50 και Διονύσης Ηλιάδης (ΕΛΛΑΔΑ) 40.

 

Νίκος Ηλιάδης: «Μπορούν την πρόκριση οι Διονύσης και Βασίλης»

Την εκτίμηση ότι οι Διονύσης και Βασίλης Ηλιάδης, θα πάρουν τελικά την πρόκριση για το Πεκίνο, έκανε από το Μόναχο όπου βρίσκεται με την εθνική ομάδα των ανδρών, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών, Νίκος Ηλιάδης.

 

«Θεωρώ ότι ο Διονύσης, όπως και ο Βασίλης στα +100 κιλά, δεν θα έχουν πρόβλημα να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Φυσικά, θα πρέπει στα δύο τελευταία τουρνουά να δώσουν το 100%, με δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος», είπε ο Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει δύο νέα αγωνιστικά προβλήματα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Πράγας (1-2/3).

 

«Ο Άρης Κοτανίδης τραυματίστηκε σε δάχτυλο του χεριού του και η συμμετοχή του στη διοργάνωση της Πράγας θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Ο Βασίλης Ηλιάδης χτύπησε στο πόδι και δεν γυμνάστηκε τις δύο τελευταίες ημέρες, όμως πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος για το τελευταίο προολυμπιακό Παγκόσμιο Κύπελλο».

X