Νίκος Ηλιάδης: «Ο Μουστόπουλος δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί στο Ρίο»

Μπορεί να βρίσκεται στο Μαϊάμι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα U21 (22-26 Οκτωβρίου), ωστόσο ο Νίκος Ηλιάδης ενημερωνόταν συνεχώς για την πορεία του Ρομάν Μουστόπουλου στο Γκραν Πρι της Τασκένδης. Ο εθνικός προπονητής αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον πρωταθλητή Ευρώπης στους U21 το 2013, αποκάλυψε ότι είχε προβλέψει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αμέσως μετά την είσοδο του Έλληνα τζουντόκα στα ημιτελικά της κατηγορίας των -81 κιλών, ενώ χαρακτήρισε ως τυπική διαδικασία πλέον την πρόκριση του αθλητή για το Ρίο 2016.

“Ο Ρομάν έχει πλέον αλλάξει κατηγορία κι ανεβαίνει αγώνα με τον αγώνα.΄Ημουν σίγουρος για το χρυσό μετάλλιο, ήδη από τον ημιτελικό γνώριζα ότι θα ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Γκραν Πρι της Τασκένδης. Βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο, έχουντας ήδη μεγάλεις κατακτήσεις και μετάλλια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα ως νέος, πράγμα που τον έχει πολύ ωφελήσει. Τώρα, αγωνιζόμενος για πρώτο χρόνο στους άντρες αποκτά εμπειρίες και γνωρίζει ολοένα και περισσότερο τους αντιπάλους του».

Και συνέχισε: «Με τους βαθμούς που συγκέντρωσε βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο-δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να μετάσχει εκεί. Επικεντρωνόμαστε πλέον στο πώς θα μπορέσει να διακριθεί στην μεγάλη διοργάνωση και να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο. Με καλή προετοιασία, κάποιες βελτιώσεις, αλλά και τις εμπειρίες που θα κερδίσει τα επόμενα δύο χρόνια νομίζω ότι οι κόποι μας θα δικαιωθούν. Του τηλεφώνησα λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και τον συγχάρηκα για την μεγάλη του επιτυχία. Ο ίδιος ήταν πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος για τις προσπάθειες και σκληρές προπονήσεις του. Είναι ένας αθλητής εξαιρετικός που παλεύει όλο και καλύτερα ενώ διαθέτει και εξαιρετικό χαρακτήρα. Είναι καλό παιδί, σοβαρό πειραρχημένο και πολύ εργατικό».

X