Νέα διάκριση για τον Ηλία Ηλιάδη

Υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου τζουντόκα της Ευρώπης για 3η φορά στην καριέρα του, είναι ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, ο οποίος έχει κατακτήσει τον τίτλο δύο φορές, μέσα στο 2011 πρόλαβε να στεφθεί πρωταθλητής κόσμου (για δεύτερη σερί φορά), αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης (για πρώτη φορά μετά το 2004). Βασικότερος αντίπαλος του Ηλιάδη, ο 22χρονος Γάλλος πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα υπερβαρέα, Τεντί Ρινέ, ο οποίος πέρυσι είχε περιοριστεί στη δεύτερη θέση της σχετικής ψηφοφορίας. Εκτός του Ηλία Ηλιάδη, υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της Ευρώπης για το 2011 είναι ο Νίκος Ηλιάδης.

 

Ο Ηλίας Ηλιάδης, τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στη γενέτειρα του τζούντο, την Ιαπωνία, όπου πραγματοποιεί προετοιμασία μαζί με το εθνικό συγκρότημα της χώρας του «Ανατέλλοντος Ηλίου». Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, την επόμενη εβδομάδα (9-11/12) θα λάβει μέρος στο Grand Slam του Τόκιο, με στόχο να κλείσει με μία ακόμα διάκριση την άκρως επιτυχημένη εφετινή χρονιά.

 

«Νοιώθω τυχερός που μπορώ να βρίσκομαι εδώ για ακόμα μια φορά. Οι Ιάπωνες με έχουν αγκαλιάσει τόσο ζεστά, που νοιώθω σαν να βρίσκομαι σπίτι μου. Το επίπεδο της προπόνησης είναι τόσο υψηλό και η δουλειά τόσο συστηματική, που αποτελεί πρόκληση για κάθε αθλητή», είπε ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος έχει εξασφαλίσει ήδη το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

 

«Η δουλειά που κάνω όλα αυτά τα χρόνια, βγήκε μέσα στα τατάμι καθ` όλη τη διάρκεια του 2011. Οι διακρίσεις στο παγκόσμιο αλλά και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, απλά αποδεικνύουν την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Δεν στέκομαι όμως εκεί, αφού υπάρχει συνέχεια. Κάθε διοργάνωση είναι και μια νέα αγωνιστική πρόκληση. Έτσι ακριβώς αντιλαμβάνομαι και τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, για τους οποίους θα αρχίσω να προπονούμαι εντατικά από τη νέα χρονιά. Θέλω το πάθημα του Πεκίνου, να γίνει μάθημα ενόψει Λονδίνου. Το έχω συνέχεια στο μυαλό μου και δεν νομίζω να μου φύγει καθ` όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Δεν είναι λίγο πράγμα να είσαι υποψήφιος για το χρυσό και να φεύγεις με το κεφάλι σκυμμένο από μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

 

Σχετικά με το επίπεδο του ελληνικού τζούντο, ο Ηλίας Ηλιάδης, είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα προόδου «κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κανείς και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στην Αργυρούπολη. Ειλικρινά, θα ήθελα μετά από έξι χρόνια απουσίας να βρίσκομαι εκεί, αφού αποτελεί μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, όμως εκ των πραγμάτων είμαι υποχρεωμένος να βρίσκομαι στο Τόκιο. Ελπίζω του χρόνου, οπότε θα έχει κλείσει ο Ολυμπιακός κύκλος, να τα καταφέρω».

 

Να θυμίσουμε ότι ο Ηλίας Ηλιάδης στα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών, έχει κατακτήσει τρεις τίτλους, σε δύο κατηγορίες και συγκεκριμένα στα -73 κιλά (2002) και τα -90 κιλά (2004, 2005).

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X