Μπακού 2015: «Ποδαρικό» με Μουστόπουλο, Αζωίδη και Ντανατσίδη

«Ποδαρικό» στο τουρνουά τζούντο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μπακού 2015» που αποτελεί παράλληλα και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, κάνουν αύριο οι Ρομάν Μουστόπουλος (-81κ.), Γιώργος Αζωίδης (-73κ.) και Αλέξης Ντανατσίδης (-81κ.).

Ο Μουστόπουλος πήρε bye την πρόκριση για τους «32», εκεί όπου θ` αντιμετωπίσει τον 23χρονο Ισραηλινό Ασάφ Τσεν. Ο τελευταίος, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Γκραν Πρι του Ζάγκρεμπ, είχε επικρατήσει στις παρατηρήσεις του Έλληνα τζουντόκα, ο οποίος ωστόσο στην αυριανή «μάχη» είναι το μεγάλο φαβορί. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τη διαφορά θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη των -81 κιλών, εκεί όπου ο Μουστόπουλος είναι στην 16η θέση και ο Τσεν μόλις στην 54η. Ο Έλληνας τζουντόκα, σε περίπτωση πρόκρισης στην 16άδα, θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Αλιαξάντρ Στσιασένκα (Λευκορωσία)-Ντιόγκο Λίμα (Πορτογαλία).

Ο Αζωίδης στον γύρο των «64» θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Μάρκο Μανταλόνι. Ο Έλληνας τζουντόκα, ο οποίος εφόσον προκριθεί θα βρεθεί στο δρόμο του Ούγγρου Μίκος Ουνγκβαρί (δεύτερος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου στα -66 κιλά), μετρά ήδη μία νίκη απέναντι στον Μανταλόνι και συγκεκριμένα πριν από περίπου ένα χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαδρίτης.

Τέλος ο Ντανατσίδης μετέχει στο τέταρτο προκριματικό γκρουπ της κατηγορίας των -81 κιλών. Στη φάση των «32» θα έχει αντίπαλο έναν εκ των Κρίστιαν Τόνιστε (Εσθονία)-Αντριάν Νασιμιέντο Λορέντζο (Ισπανία).

X