Και νέα διπλή πρωτιά του Φίλιππου Αμυνταίου στην Ηλιούπολη

Με κυριαρχία του Φίλιππου Αμυνταίου στις δύο από τις τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες, κύλησε και η δεύτερη ημέρα στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης. Ο σύλλογος του Αμυνταίου πρώτευσε στις κατηγορίες Νέων Ανδρών (3 χρυσά, 2 ασημένια, 3 χάλκινα) και Παίδων Α` (2-2-3), ενώ στις δύο εναπομείνασες, την πρώτη θέση πήραν ο ΕΟΣ Αχαρνών στις Κορασίδες Α` (2-0-0) και ο Άρης Θεσσαλονίκης στις Νέες Γυναίκες (2-0-0).

Το “παρών” στους αγώνες έδωσε ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Ηλίας Ηλιάδης ο οποίος παρακολούθησε τους τζουντόκα κι έδειξε εντυπωσιασμένος από την απόδοση και τεχνικές τους. Ο Mr Ippon του παγκοσμίου τζούντο δε σταματούσε να δίνει αυτόγραφα και να φωτογραφίζεται με τους νεαρούς θαυμαστές του, που για πρώτη φορά είδαν το “ίνδαλμά” τους να φορά … γυαλιά.

“Ο γιατρός μου σύστησε να φοράω γυαλιά γιατί σηκώνω πολλά βάρη καθημερινά και μπορεί να επηρεάσουν τα μάτια μου. ‘Ετσι λοιπόν, όταν οδηγώ, ή όταν διαβάζω, τα φοράω-δεν είναι ότι… γέρασα (γέλια)…”

Ο Ηλίας Ηλιάδης αναφέρθηκε τόσο στο επίπεδο του πανελληνίου πρωταθλήματος, όσο και στην προετοιμασία του: “Τα παιδιά παλεύουν καλά και βλέπω ότι αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν, αγαπάνε πολύ το τζούντο. ‘Ομως στενοχωριέμαι γιατί με την οικονομική κρίση και την έλλειψη κινήτρων από την Πολιτεία μπορεί να αναγκαστούν να αφήσουν το άθλημα, για να αναζητήσουν κάποιο επάγγελμα για τον βιοπορισμό τους… Σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις μου, είμαι καλά, ξεπερνάω τον τραυματισμό μου και θα είμαι ετοιμοπόλεμος για τις υποχρεώσεις μου, με φόντο τη διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΖΩΙΔΗΣ-ΑΛΕΞΗΣ ΝΤΑΝΑΤΣΙΔΗΣ

Ο Γιωργος Αζωίδης αλλά και Αλέξης Ντανατσίδης βρέθηκαν στο κλειστό της Ηλιούπολης για να δουν από κοντά τις προόδους των νεαρών αθλητών και αθλητριών μας…O Aζωίδης που πριν από μία εβδομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό όπεν της Πράγας, με το… χαμόγελο στα χείλη ακόμη, για τη μεγάλη του επιτυχία είπε: “Χαίρομαι πολύ που είναι κατάμεστο το γυμναστήριο και επίσης χαίρομαι που φέτος οι συμμετοχές είναι τόσο πολλές. Βλέπω ότι έχει ανέβει το επίπεδο και παρατηρώ πολύ καλές τεχνικές απ΄τους αθλητές. Σε ό,τι με αφορά, έχω πολύ ανεβασμένη ψυχολογία μετά το χρυσό μετάλλιο στο όπεν και συνεχίζω στους στόχους μου για το Ρίο”.
   
Ο Αλέξης Ντανατσίδης, ταλαιπωρημένος από τον τραυματισμό του στα πλευρά, συνεχίζει την προετοιμασία του, μαζί με όλη την ομάδα στην Τσεχία. Ο 23χρονος παγκόσμιος πρωταιλητής νέων, εντυπωσιασμένος από το “νέο αίμα” του ελληνικού τζούντο, δήλωσε: “Βλέπω περισσότερους αθλητές απ΄ό,τι πέρισυ να συμμετέχουν και διαπιστώνω κι ένα πολύ καλό επίπεδο τζούντο. Εγώ, ξεκινάω προπονήσεις σιγά-σιγά με φόντο το Γκραν Πρι της Τιφλίδας. Αν κατακτήσω εκεί μετάλλιο αλλά και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα είμαι πολύ κοντά στο όνειρό μου, που είναι η πρόκριση και διάκριση στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΦΕΝΤΑΡΑΚΗΣ: “Παρακολουθήσαμε ένα πραγματικά καλό επίπεδο αγώνων, κάτι που πιστοποιεί την ανάπτυξη του αθλήματος. Πολλές οι συμμετοχές φέτος, περισσότερες από πέρυσι, αλλά και πολλά τα νέα σωματεία, όπως από Γιάννινα, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη. Με χαρά διαπιστώνω, ότι υπάρχει ενδιαφέρον, πάθος και επιμονή εκ μέρους αθλητών και προπονητών, παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Από αυτούς τους αγώνες “βγάζουμε” τις νέες εθνικές ομάδες, περισσότερο ενισχυμένες από ποτέ. Επιπλέον οι αγώνες ήταν άριστοι οργανωτικά, αποδεικνύοντας ότι σε όλους τους τομείς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία».

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ: «Με χαροποιεί πολύ που οι συμμετοχές ήταν τόσο πολλές φέτος, αλλά και που το γυμναστήριο της Ηλιούπολης ήταν κατάμεστο από κόσμο που ενίσχυε τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας. Διαπιστώνω άνοδο του επιπέδου, καλό νέο “αίμα” και “υλικό” που εάν δουλευτεί σωστά μπορεί να φέρει και νέες επιτυχίες. Οι καλύτεροι αθλητές των αγώνων είναι και αυτοί που θα μας εκπροσωπήσουν στο “Iliadis Cup”, όπου και πάλι περιμένουμε επιτυχίες. Είμαστε σε καλό δρόμο οργανωτικά, προετοιμαζόμαστε για υψηλό επίπεδο αγώνων και περιμένουμε πολλές συμμετοχές χωρών και αθλητών στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο».

X