Η Βουλή τίμησε τον Ολυμπιονίκη, Ηλία Ηλιάδη

Οι αθλητικοί συντάκτες μπορεί στην πρόσφατη βράβευση του ΠΣΑΤ να μην απένειμαν την ύψιστη τιμή στον μοναδικό Έλληνα άνδρα αθλητή που κατέκτησε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνο, Ηλία Ηλιάδη, ωστόσο η «χρυσή» δικαίωση ήρθε σήμερα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης, η Βουλή απένειμε χρυσό μετάλλιο με την παράσταση του Θεού του αγώνα σε τετράδραχμο της Σκοπέλου του 5ου αιώνα, στον Mr Ippon του παγκοσμίου τζούντο, τιμώντας τον για την κατάκτηση της 3ης θέσης στη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας.

 

“Ένιωσα μεγάλη χαρά και τιμή γι΄ αυτήν την διάκριση και απονομή. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να σε χειροκροτούν βουλευτές όλων των κομμάτων και να αναγνωρίζουν την αξία σου. Ήταν για εμένα μια μεγάλη επιβράβευση να μου σφίγγουν το χέρι πολιτικοί του ελληνικού κοινοβουλίου που έχουν παρακολουθήσει τις προσπάθειες και επιτυχίες μου. Τους ευχαριστώ θερμά γι΄ αυτήν την τιμή”, τόνισε ο Ηλίας Ηλιάδης με την ολοκλήρωση της τιμητικής εκδήλωσης.

 

Ιδιαίτερα τιμητική για τους ανθρώπους του ελληνικού τζούντο, χαρακτήρισε τη σημερινή εκδήλωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο νέος πρόεδρος της ΕΟΤ, Γιάννης Καφενταράκης.

 

“Ήταν ιδιαίτερη τιμή για τους ανθρώπους του ελληνικού τζούντο αυτή η πρόσκληση. Τιμή για μια μικρή ομοσπονδία που προσπαθεί με λίγα μέσα να παραμείνει στο δρόμο των μεταλλίων και των επιτυχιών που έχει χαράξει όλα αυτά τα χρόνια ιδίως με τον Ηλία Ηλιάδη. Ως πρόεδρος της ομοσπονδίας, ένιωσα μεγάλη συγκίνηση που ο Ηλίας καταχειροκροτήθηκε από όλους τους βουλευτές που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου έδειξαν μεγάλο σεβασμό, αλλά και θαυμασμό προς το πρόσωπό του”, είπε ο Βολιώτης παράγοντας.

 

“Μας τίμησαν ιδιαίτερα οι βουλευτές, που αναγνώρισαν την αξία και τις μεγάλες επιτυχίες του Ηλία-με τη δική μου συνεισφορά. Το χειροκρότημα τους μας γέμισε με δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και να δουλέψουμε για τους νέους μας στόχους. Τους ευχαριστούμε πολύ και τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και στο μέλλον για την πατρίδα μας και το εθνόσημο”, επεσήμανε από την πλευρά του ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

 

Τους ολυμπιονίκες συνεχάρη ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι το Κοινοβούλιο τους τιμά γνωρίζοντας ότι αγωνίστηκαν και προπονήθηκαν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. «Ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τους Έλληνες αθλητές, για τους προπονητές τους και τις οικογένειες τους», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι η προσπάθειά τους συμβολίζει τον αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί για την αλλαγή της σελίδας.

 

Το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, επίσης, απένειμε στις ολυμπιονίκες Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο κωπηλασίας στο διπλό σκιφ, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (τα μετάλλια παρέλαβε ο αντιπρόεδρος της κωπηλατικής ομοσπονδίας Ιωάννης Μωϋσίδης).

 

Το αργυρό μετάλλιο της Βουλή απένειμε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, που είχε καταλάβει την 4η θέση στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης και στους ολυμπιονίκες Γιώργο Τζιάλα, Ιωάννη Χρήστου, Στέργιο Παπαχρήστο και Ιωάννη Τσίλη, που κατέκτησαν την 4η θέση στην τετράκωπο κωπηλασία άνευ πηδαλιούχου.

 

Στην ολυμπιονίκη της ξιφασκίας Βασιλική Βουγιούκα απένειμε το αργυρό μετάλλιο ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

 

Από τους αντιπροέδρους της Βουλής απονεμήθηκαν τα αργυρά μετάλλια στους ολυμπιονίκες Βασίλη Τσολακίδη (6η θέση στο δίζυγο), Βύρωνα Κοκκαλάνη (6η θέση στην ιστιοπλοϊα), Σπύρο Λεμπέση (7η θέση στο ακόντιο), Κώστα Φιλιππίδη (7η θέση στο άλμα επί κοντώ), Κώστα Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα (8η θέση στο διπλό σκιφ) και στις ολυμπιονίκες Ευαγγελία Πλατανιώτη και Δέσποινα Σολωμού (8η θέση στη συγχρονισμένη κολύμβηση στο ντουέτο).

X