Ηλίας Ηλιάδης: «Σε ένα μήνα θα είμαι έτοιμος…»

Με πατερίτσες, αλλά όπως πάντα ευδιάθετος και αισιόδοξος, ο Ηλίας Ηλιάδης βρέθηκε το πρωί στο Παλαί ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την έναρξη των αγώνων που γίνονται προς τιμήν του: το Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21 «6ο Κύπελλο Ηλιάδης». Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο έμοιαζε με… θηρίο στο κλουβί και έδειχνε ανυπόμονος για να μπει στα τατάμι, κάτι που όπως εκμυστηρεύτηκε θα γίνει σταδιακά «σε περίπου ένα μήνα, ενώ για αγώνες θα είμαι έτοιμος μέσα στο επόμενο δίμηνο».

«Αύριο θα επισκεφθώ τον γιατρό για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις σχετικά με τις φυσιοθεραπείες και τις ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης που θα μου επιτρέψουν το συντομότερο δυνατόν να επανέλθω. Μόλις χθες έκανα την πρώτη μου φυσικοθεραπεία. Αισθάνθηκα δυνατός και χαρούμενος που ξεπέρασα κι αυτήν την χειρουργική επέμβαση χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα, είναι ο γιός μου, ο Ηρακλής, που με πιέζει να παλέψουμε (γέλια). Στόχοι μου είναι η διάκριση στα επόμενα γκραν πρι και φυσικά η μεγάλη μου επιδίωξη είναι το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρωσίας. 

Δίπλα στον κάτοχο πέντε παγκοσμίων μεταλλίων, οι Αλέξης Ντανατσίδης και Γιώργος Αζωίδης που λόγω ηλικίας δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπλλο Ηλιάδης. Ο τελευταίος βγήκε δυνατός από την πρόσφατη επέμβαση στη βουβωνική χώρα και πλέον ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας.

«Έχω ξεκινήσει ήδη τρέξιμο, ώστε να κερδίσω το χαμένο χρόνο από την χειρουργική επέμβαση. Πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος για να ταξιδέψω στη Γαλλία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», είπε ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους.

X