Ευρωπαϊκό 2013: Ο Εσθονός Μάρμελιουκ στον δρόμο του Ηλία Ηλιάδη

Δύο ελληνο-εσθονικές μονομαχίες και μια (πιθανή) ελληνο-ουκρανική, ανέδειξε η κλήρωση για τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

 

Ο Ηλίας Ηλιάδης στη φάση των «32» των -90 κιλών, θα αντιμετωπίσει τον 26χρονο Αλεξάντερ Μάρμελιουκ, με τον οποίο δεν έχει κοντραριστεί ποτέ στο παρελθόν. Ελλείψει διακρίσεων αλλά αγωνιστικής εμπειρίας, ο Εσθονός λογικά θα αποτελέσει εύκολη λεία για τον Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, ο οποίος στη φάση των «16», θα βρεθεί αντίπαλος πιθανότατα με τον 22χρονοΜαρκ Οντενταλ. Ο Γερμανός τζουντόκα, που πριν από δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 που διεξήχθη στη Ρωσία ήταν «χάλκινος», θεωρείται ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού τζούντο. Ο Ηλίας Ηλιάδης, εφόσον φτάσει στον τελικό του γ` προκριματικού ομίλου, στον οποίο ηγείται βάσει της θέσης που κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη, θα βρεθεί αντίπαλος πιθανότατα με τον Αζέρο Σαχίν Γκαχραμάνοφ. Ο 21χρονος τζουντόκα, ήταν δεύτερος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Όπεν που διεξήχθη στην Τιφλίδα, ενώ μετράει ήδη μία ήττα από τον Έλληνα τζουντόκα τον περασμένο Φεβρουαρίο, στο Γκραν Πρι του Ντίσελντορφ (φάση «16»).

 

Στα -73 κιλά, ο Ρομάν Μουστόπουλος θα αντιμετωπίσει τον 29χρονο Κούντερ Ρότμπεργκ. Ο Εσθονός μετράει ήδη μια νίκη απέναντι στον Μουστόπουλο και συγκεκριμένα πριν από 14 μήνες στη φάση των «64» για το Γκραν Πρι που διεξήχθη Ντίσελντορφ. Ο Ρότμπεργκ, έχει στο βιογραφικό του μια τρίτη θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το 2006 στο Τάμπερε, στην κατηγορία των -66 κιλών.

 

Στα -81 κιλά, ο πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους, Αλέξης Ντανατσίδης, θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Τόμας Ντέιβις (Βρετανία)-Βιτάλι Ντούντσικ (Ουκρανία). Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για νίκη του 29χρονου Ντούντσικ, ο οποίος τον περασμένο μήνα και συγκεριμένα στο Γκραν Πρι της Τουρκίας, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X