Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18: Και οι εθελοντές επί ποδός…

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο U18. Η Oλυμπιακή εγκατάσταση των Άνω Λιοσίων είναι έτοιμη να φιλοξενήσει 4-6 Ιουλίου τη σπουδαία διοργάνωση και εκτός από τους ανθρώπους της οργανωτικής επιτροπής, που εργάζονται πυρετωδώς, και οι εθελοντές βρίσκονται επί ποδός.

Στο στάδιο που γνώρισε μεγάλες δόξες πριν από 10 χρόνια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, με το χρυσό μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη, περισσότεροι από 100 εθελοντές εκπαιδεύονται καθημερινά για να πρσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Πρόκειται για νέους από 15-30 ετών, φανατικούς φίλους του τζούντο, μαθητές, αθλητές συλλόγων, φοιτητές πανεπιστημίων και ΙΕΚ που θα εργαστούν από διάφορα πόστα για τις ανάγκες των αγώνων. Είναι εθελοντές που θα βοηθήσουν τόσο στη διεξαγωγή των αγώνων μέσα στην εγκατάσταση, όσο και στην υποδοχή, μετακινήσεις και ανάγκες των αθλητών των ξένων αποστολών.

Οι υπεύθυνοι της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων με επικεφαλής τον Χάρη Σπηλιάκο εκπαιδεύουν καθημερινά για περισσότερες από τρεις ώρες τους εθελοντές, δίνοντάς τους οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στα πόστα τους. Η εκπαίδευση θα διαρκέσει μέχρι και την παραμονή των αγώνων και ήδη οι εθελοντές δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την μεγάλη εμπειρία !

X