ΕΟΕ-Συνέντευξη Τύπου Σπύρου Καπράλου, Ισίδωρου Κούβελου

 

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου από την ανάληψη των καθηκόντων της, έδωσε σήμερα η νέα διοίκηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δια του Προέδρου της Σπύρου Καπράλου, ο οποίος προχώρησε στον απολογισμό των πρώτων 100 ημέρων της θητείας και ανέλυσε τους στόχους και τα οράματα της ΕΟΕ για την τετραετία 2009-2012.

 

Ο κ. Σπύρος Καπράλος ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία ακόμα μίλησαν, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Ταμίας Αντώνης Νικολόπουλος και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος και παρακολούθησαν τα περισσότερα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, αναφέρθηκε στο έργο που έχει ήδη επιτελεστεί από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα.

 

«Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου που έχει γίνει έως σήμερα, θα πρέπει να σταθώ στην πιο σημαντική, κατά τη γνώμη μου, στιγμή των τελευταίων μηνών, τη συνεργασία που είχαμε με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών καθώς και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, προκειμένου να τρέξουν από τώρα τα κονδύλια της Ολυμπιακής Προετοιμασίας για τους Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Όπως ξέρετε οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν τη Δευτέρα και τέθηκαν οι βάσεις ώστε οι αθλητές της προολυμπιακής ομάδας, να έχουν από τη πολιτεία, κάθε οικονομική βοήθεια για να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως ανακοίνωσαν οι κ.κ Παπαθανασίου και Ιωαννίδης, 30 εκατ. Ευρώ θα δοθούν για την επιχορήγηση του τετραετούς κύκλου της προολυμπιακής προετοιμασίας εκ των οποίων τα 8 εκατ. θα δοθούν εντός του 2009. Ακόμη χαιρετίζουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, εγκρίθηκε τόσο νωρίς από την Πολιτεία ο ετήσιος προϋπολογισμός των αθλητικών ομοσπονδιών και πλέον, όλοι έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να γνωρίζουν το ακριβές ποσό της χρηματοδότησης τους, για το 2009, αλλά και να λειτουργήσουν καλύτερα θέτοντας τέλος σε σχετικά προβλήματα του παρελθόντος.

 

Αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε τη συμμετοχή μας σε αθλητικά προγράμματα σε όλη τη χώρα και δίνουμε ειδικό βάρος στον παιδικό και σχολικό αθλητισμό, έχοντας σαν γνώμονα το γεγονός ότι η ΕΟΕ, πέρα από το ρόλο του θεματοφύλακα των Ολυμπιακών Ιδεών, οφείλει να εργάζεται για την ανάπτυξη και για την εξάπλωση του αθλητισμού σε κάθε γωνιά της χώρας. Ενδεικτικά σας αναφέρω τη Μαθητιάδα που έγινε πριν από λίγες ημέρες στην Πρώτη Σερρών, τους σχολικούς αγώνες στίβου Ευριπίδεια που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου, τον διαγωνισμό λογοτεχνίας με Ολυμπιακό θέμα, που διοργανώνουμε μαζί με το Υπουργείο Παιδείας, τη Διεθνή Ημέρα Συναγωνισμού που έγινε υπό την αιγίδα της ΔΟΕ στο Δήμο Μαραθώνα, αλλά και τον εορτασμό της Oλυμπιακής Ημέρας που θα πραγματοποιηθεί, στις 20 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία και το Δήμο Μαραθώνα.

 

Στη κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων μας, υπάρχει και θα υπάρχει φυσικά πάντα, το πρόγραμμα διάδοσης του Ολυμπιακού Πνεύματος μέσα από ειδικές δράσεις και πρωτότυπες ιδέες, που θα επιτρέπουν την καλύτερη κατανόησή του από ανθρώπους κάθε ηλικίας.

 

Αναβαθμίσαμε την επικοινωνία της Ολυμπιακής Επιτροπής με τον έξω κόσμο και, κυρίως, μαζί σας. Δημιουργήσαμε μια νέα, διευρυμένη λίστα διαπιστευμένων στην ΕΟΕ συντακτών, όχι μόνο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, αλλά και των περιφερειακών Ολυμπιακών και Μεσογειακών πόλεων της χώρας, δηλαδή το Βόλο, τη Λάρισα, την Πάτρα και το Ηράκλειο. Επίσης τις επόμενες ημέρες, πριν φύγει η ομάδα μας για τους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, θα είναι «ζωντανή», η εντελώς ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΕΟΕ στη γνωστή διεύθυνση www.hoc.gr , όπου θα μπορείτε να βρίσκετε χρήσιμα ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία καθώς και ολοκληρωμένο πλέον το κεφάλαιο της ελληνικής παρουσίας στο θεσμό από το 1896 μέχρι σήμερα. Φυσικά το νέο site θα είναι απόλυτα ενημερωμένο με κάθε μορφής πληροφορία που αφορά στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες, τόσο της ΕΟΕ όσο και των Ομοσπονδιών.

 

Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας, μειώσαμε κατά 40% το κόστος της διατροφής και της διαμονής. Ταυτόχρονα ανανεώνουμε τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων της Ολυμπιακής Ακαδημίας που ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, (αγοράσαμε ηλεκτρικές συσκευές, επισκευάσαμε κάποια κατεστραμμένα δωμάτια, αντικαταστήσαμε κατεστραμμένα υλικά) καλύπτουμε πολλές από τις ελλείψεις που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα, με την αγορά καινούργιων βιβλίων για τη βιβλιοθήκη. Επιπλέον ξεκινά ένα πρόγραμμα ριζικής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιούμε ουσιαστικά ακόμη και το χειμώνα, για την εκπαίδευση ιδίως των νέων και των σχολείων στις αρχές του Ολυμπισμού.

 

Ανανεώσαμε την παραδοσιακή χορηγία με την εταιρεία ADIDAS για τον αθλητικό εξοπλισμό των αποστολών μας στο εξωτερικό και παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, πετύχαμε αύξηση του ποσού σε σχέση με την προηγούμενη συμφωνία με την ίδια εταιρεία, κατά 50.000 ευρώ.

 

Στο ξεκίνημα της θητείας μου, συναντήθηκα με κορυφαίους αθλητικούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ζακ Ρογκ, τον Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών κ. Πάτρικ Χίκεϋ και με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, κ. Αμάρ Αντάντι, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας, στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ισίδωρος Κούβελος, είναι όπως γνωρίζετε υποψήφιος και για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στην Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων. Και αυτό, σε μια σημαντική περίοδο, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η επόμενη διοργάνωση, το 2013, θα φιλοξενηθεί στην πατρίδα μας, στο Βόλο και στη Λάρισα.

 

Ενώσαμε τη φωνή μας μαζί με όλους εκείνους που δεν θέλουν να επαναλαμβάνονται οι ίδιες τραγικές εικόνες βίας, χυδαιολογίας και επεισοδίων στους αθλητικούς χώρους. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία του βόλεϊ και τον Πρόεδρο της, κ. Στέλιο Προσαλίκα, καλέσαμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι και στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας, πριν από τον τελικό Κυπέλλου. Το αποτέλεσμα ήταν, ο συγκεκριμένος αγώνας να γίνει μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού κι ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, για όλους».

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρθηκε και στο όραμα της νέας διοίκησης για την τετραετία 2009-2012

 

«Πρώτος στόχος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αθλητών μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Βανκούβερ. Πιστεύω ειλικρινά ότι στο Πεκίνο, η ελληνική αποστολή δεν είχε τα αποτελέσματα που όλοι προσδοκούσαμε, και σε συνδυασμό με την πεποίθησή μου ότι ο ελληνικός αθλητισμός και πρέπει και μπορεί να πρωταγωνιστεί σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις, θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να ξαναδούμε τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη σωστή οργάνωση, αλλά κυρίως με την έγκαιρη χρηματοδότηση από την Πολιτεία, της Ολυμπιακής Προετοιμασίας, κάτι που όπως σας είπα νωρίτερα, έχει ήδη δρομολογηθεί. Και βέβαια με τους κατάλληλους ελέγχους ότι τα χρήματα πήγαν εκεί που θα έπρεπε να πάνε.

 

Σε αυτό το σημείο, θέλω να τονίσω ότι, θέλουμε περισσότερα μετάλλια, αλλά θέλουμε πάνω από όλα, καθαρά μετάλλια. Είναι γεγονός ότι τα κρούσματα ντόπινγκ της περασμένης χρονιάς άπλωσαν μια σκιά πάνω από τον ελληνικό αθλητισμό και για αυτό θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην καταπολέμηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Θα δώσουμε έμφαση στην πρόληψη, τη σωστή ενημέρωση και το σύνθημα “καθαρός αθλητισμός” θα γίνει σημαία μας.

 

Δεύτερον, επιθυμούμε να κάνουμε όλους τους Έλληνες, κοινωνούς των Ολυμπιακών Ιδεωδών και των αξιών του αθλητισμού. Η Ολυμπιακή Παιδεία αποτελεί για μας, ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο. Το πιο σημαντικό εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για την εξάπλωση των Ολυμπιακών Αξιών είναι οι εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία και σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, θα επιδιώξουμε να τις κρατήσουμε ανοικτές όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά ολόκληρο τον χρόνο. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά, σε μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα να έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και να γνωρίσουν τις αξίες και τον πολιτισμό που μετέδωσαν σε όλους τους λαούς, οι αρχαίοι μας πρόγονοι και το κυριότερο να αγαπήσουν τον αθλητισμό.

 

Τρίτον, διατηρώντας την ίδια λογική, προχωρούμε σε διάφορες ενέργειες που αφορούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο που δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητο και απροσπέλαστο. Εργαζόμαστε ώστε να βρούμε τις λύσεις που θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε ξανά το στάδιο, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Είναι πραγματικά πολύ άσχημες οι εικόνες που βλέπουμε καθημερινά, δηλαδή τουρίστες να κρέμονται από τα κάγκελα μπροστά από το κλειστό Παναθηναϊκό Στάδιο και να προσπαθούν να βγάλουν μια φωτογραφία, αποκλεισμένοι από έναν χώρο με τόσο μεγάλη ιστορία, γνωστή σε κάθε επισκέπτη.

 

Το Παναθηναϊκό Στάδιο, επιπλέον, δεν το θέλουμε ανοιχτό μόνο για τους επισκέπτες και τους τουρίστες, αλλά το θέλουμε να λειτουργεί και σαν μια κυψέλη άθλησης, τόσο για τα παιδιά όσο και γενικότερα για τον Αθηναίο πολίτη που έχει τόσο λίγους χώρους να αθληθεί στο κέντρο της Αθήνας.

 

Τέταρτο, η καταπολέμηση της βίας και της χυδαιολογίας στον αθλητισμό, αποτελεί μία από τις άμεσες προτεραιότητες μας, παρότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έχει ούτε την εξουσία, ούτε την αρμοδιότητα να επέμβει ή να τιμωρήσει. Ωστόσο, η ΕΟΕ σαν θεματοφύλακας των Ολυμπιακών ιδεωδών, δεν μπορεί να γυρνά την πλάτη στις εικόνες των επεισοδίων και θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην εξάλειψη των σκηνών που αμαυρώνουν τις προσπάθειες των αθλητών μας.

 

Τέλος, όπως γνωρίζετε, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και οι οικονομικοί πόροι της προέρχονται από την Πολιτεία. Εμείς, όμως, δεν επαναπαυόμαστε στο συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και έχουμε ξεκινήσει επαφές για εξεύρεση χρημάτων που να μην προέρχονται μόνο από το κράτος . Η υπογραφή της σύμβασης χορηγίας με την ADIDAS, είναι ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη η Επιτροπή Μάρκετινγκ εργάζεται για το συγκεκριμένο σκοπό. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσω ότι ήδη πολλές εταιρίες και ιδιώτες που πιστεύουν στη διάθεσή μας να αναβαθμίσουμε το ρόλο της ΕΟΕ, έχουν δείξει καταρχάς το ενδιαφέρον τους, ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα τους στην Επιτροπή. Θα αναφέρω δύο πρόσφατα παραδείγματα: την εταιρία GLOU, που μας προσφέρει μέρος της ανδρικής στολής της αποστολής των Μεσογειακών Αγώνων καθώς και τον κύριο Σταθοκωστόπουλο, που θα μας προσφέρει το γεύμα που θα παραθέσουμε αύριο στην αποστολή του Ολυμπιακού Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας του Tampere. Τέλος, εξασφαλίσαμε τη δωρεά προς την ΕΟΕ έξι πινάκων ζωγραφικής με αθλητικό θέμα, από τρεις εξαίρετους καλλιτέχνες, πίνακες που είχαν εκτεθεί στο Πεκίνο σε ειδική έκθεση, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων».

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε, ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο και τη λειτουργία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην οποία είναι Πρόεδρος.

 

«Ο ρόλος της ΔΟΑ είναι η διάδοση των ιδεωδών του Ολυμπισμού σε παγκόσμια κλίμακα με την ενίσχυση και καθοδήγηση των κατά τόπους Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών, με την προώθηση διαδικασιών που θα βοηθήσουν στην σωστή εκπαίδευση του Ολυμπισμού και στην εφαρμογή κάθε πρόσφορου μέσου για την διάδοση των ιδεών αυτών.

 

Μέχρι σήμερα, ο τρόπος λειτουργίας της ΔΟΑ υπήρξε άλλοτε εθιμικά συντηρητικός λόγω της περιορισμένης δυνατότητας που επέτρεπε η νομική της φύση και άλλοτε χωρίς όραμα και χωρίς πρωτοβουλίες που θα αναδείκνυαν την πραγματική της διάσταση.

 

Εμείς πιστεύουμε ότι η σημερινή ΔΟΑ, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια τελείως διαφορετική διαδρομή. Και τούτο το αποδείξαμε ήδη από την πρώτη Σύνοδο που φιλοξενήσαμε. Την Σύνοδο των εκπροσώπων των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών , από 6/5 μέχρι 13/5 στην οποία συζητήθηκε δια μακρόν η σημασία και οι στόχοι των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Με πρόταση που υπέβαλε η ΔΟΑ και υιοθετήθηκε από τους συνέδρους, προσπαθήσαμε να δώσουμε την πραγματική διάσταση που πρέπει να έχουν οι αγώνες αυτοί για την σωστή διάπλαση ενός νέου μοντέλου αθλητή, μακριά από τις προκλήσεις που απειλούν την ίδια την υπόσταση του. Θέλουμε άραγε ένα αντίγραφο των Ολυμπιακών Αγώνων και στους νέους, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται; Νομίζω πως όχι. Αντίθετα μέσα από την Σύνοδο αυτή βγήκε καθαρά το συμπέρασμα ότι θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα νέο πρότυπο αθλητή που θα προβάλει, εκτός από τις αθλητικές του επιδόσεις, ως κυρίαρχα χαρακτηριστικά, τον πολιτισμό και την παιδεία που θα πρέπει να τον συνοδεύουν όχι μόνο στο στάδιο της προετοιμασίας του αλλά και κατά τη διάρκεια των Αγώνων και μετά τους Αγώνες όταν θα αποτελούν μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας.

 

Για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι και το όραμα των ιδρυτών της ΔΟΑ, σχεδιάσαμε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης του θεσμού, με την αμέριστη συμπαράσταση της νέας ηγεσίας της ΕΟΕ.

1. Η ΕΟΕ αποφάσισε να μειώσει δραστικά, 40% σε πρώτη φάση, το κόστος επιβάρυνσης όσων συμμετέχουν σε συνόδους και συνέδρια στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ

2. Στείλαμε πρόσκληση σε όλες τις ΕΟΕ, τις Διεθνείς Ομοσπονδίες και τις Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες, να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ήδη έχουμε τις πρώτες αιτήσεις.

3. Μέσα στον επόμενο μήνα θα γνωστοποιήσουμε το πρόγραμμα μας σε όλους τους αθλητικούς φορείς εντός Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό.

4. Με την σύμφωνη γνώμη της ΕΟΕ, αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε τις εγκαταστάσεις για όλο το χρόνο και όχι μόνος τους τρεις μήνες που είχε καθιερωθεί μέχρι σήμερα. Έτσι δίνεται μεγαλύτερη χρονική δυνατότητα επίσκεψης της ΔΟΑ από σχολεία και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.

5. Δημιουργήσαμε καινούργιο site που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συνεχή δόμηση και συμπλήρωση από αρχεία και άλλα συναφή στοιχεία, ώστε να γίνει τόπος συλλογής πληροφοριών με στόχο την ευρύτερη εκπαίδευση σε παγκόσμια κλίμακα.

6. Συνδέσαμε ολόκληρο τον χώρο της Ακαδημίας με WiFi Internet σύστημα προς διευκόλυνση των συνέδρων, διαμορφώνοντας ανάλογα και τους χώρους εργασίας.

7. Προωθούμε ειδική ενημερωτική έκδοση δραστηριότητας και θέσεων της Ακαδημίας, μέσα από επιλεγμένα άρθρα γνωστών προσωπικοτήτων του Ολυμπιακού κινήματος, με στόχο την ενημέρωση και τον συντονισμό των εργασιών των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών.

8. Σε συνεργασία με την ΔΟΕ, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην διεθνή προβολή της Ακαδημίας έτσι ώστε να εκπληρώσουμε το όραμα των ιδρυτών της.

9. Τέλος, εκτός από την συνηθισμένη ετήσια δραστηριότητα της η ΔΟΑ σε Συνόδους και σχετικές εκδόσεις, που θα καλύψουν το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς, η Ακαδημία έκανε και το μεγάλο πρωτοποριακό βήμα στην εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την ευγενική χορηγία του ιδρύματος Ιωάννη Λάτση, ανακοινώσαμε την έναρξη του Μεταπτυχιακού Πτυχίου Ολυμπιακών Σπουδών, ένα πτυχίο που έχει παγκόσμια αποκλειστικότητα και θα φιλοξενήσει δωρεάν, 25 αλλοδαπούς και 5 έλληνες από τον προσεχή Οκτώβριο, στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Ολυμπία.

 

Πιστεύουμε απόλυτα στον ρόλο που πρέπει να παίξει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία στην σημερινή εξέλιξη του Ολυμπιακού Κινήματος. Αυτό έδειξε να αντιλαμβάνεται και η ΔΟΕ, όπως τουλάχιστον φάνηκε από τα σχόλια που συγκεντρώσαμε από στελέχη της στους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας της νέας, αναβαθμισμένης μορφής του θεσμού.

 

Με την στήριξη της ΕΟΕ και την αφοσίωση στους στόχους που βάλαμε, από τα στελέχη και τους συνεργάτες της, ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα η ΔΟΑ θα μεταβληθεί σε πρωτεύοντα εκπαιδευτικό θεσμό παγκοσμίως».

X