ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΤ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Λουτράκι το 68ο Κογκρέσσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο (EJU), για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της. Οι εργασίες του Κογκρέσσου διεξήχθησαν στην συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «Club Hotel Casino Loutraki» και έλαβαν μέρος 150 αντιπρόσωποι Ομοσπονδιών από 48 κράτη – μέλη της Ένωσης, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες, που κοσμούν τον χώρο του διεθνούς Τζούντο (διακεκριμένοι αθλητές, ολυμπιονίκες και άλλες μεγάλες μορφές του ολυμπιακού αυτού αθλήματος).

Από ελληνικής πλευράς συμμετέσχον ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο κ. Ιωάν. Καφενταράκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Διον. Ηλιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημ. Μιχαηλίδης και ο Εθνικός Προπονητής κ. Νικ. Ηλιάδης.

Η διεξαχθείσα εκλογική διαδικασία ανέδειξε και πάλι Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο τον εκπρόσωπο της Ρωσίας τον κ. Σεργκέϊ Σολοβέϊτσικ, ο οποίος εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του για την επανεκλογή του και συνεχάρη την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο για την άψογη διοργάνωση των εργασιών του Κογκρέσσου. Δήλωσε ότι είναι ένθερμος φίλος της Ελλάδας – την οποία χαρακτήρισε δεύτερη πατρίδα του – και αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας, που τον συνδέουν με τον κ. Ι. Καφενταράκη και τον κ. Νικ. Ηλιάδη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Καφενταράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο, να αναθέσει στην ελληνική πλευρά την διοργάνωση του Κογκρέσσου, η οποία εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε επιτυχής. Ο Εθνικός Προπονητής κ. Ηλιάδης, εξάλλου, δήλωσε ότι τόσο ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της EJU, όσο και η Διοίκησή της στηρίζουν έμπρακτα και την Ελληνική Ομοσπονδία, αλλά και πολύπλευρα τον ίδιον στο προπονητικό του έργο.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ο κ. Σολοβέϊτσικ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των μελών των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, στο οποίο μεταξύ των άλλων παρεκάθησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπ. Καπράλος και ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Διονής.

Σημειώνεται ότι ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της EJU τίμησε με ειδικό μετάλλιο τους ευρωπαίους αθλητές του Τζούντο, οι οποίοι διακρίθηκαν στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς και τους Προέδρους των Ομοσπονδιών, για την προσφορά τους στο σπουδαίο αυτό άθλημα.

Τέλος, από την πλευρά της, η Ελληνική Ομοσπονδία δια του Προέδρου της και του Εθνικού Προπονητή προσέφεραν σε ένδειξη τιμής στον κ. Σολοβέϊτσικ χρυσό αντίγραφο του στεφάνου της Βεργίνας.

X