Βιένη 2010: Με τον Χίλντεμπραντ κληρώθηκε ο Ηλ. Ηλιάδης

Το «παρών» σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών, μετά από απουσία δύο ετών, θα δώσει ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας όχι μόνο ταξίδεψε στη Βιένη, αλλά δηλώθηκε κανονικά να λάβει μέρος στην κατηγορία των -90 κιλών (Σάββατο), εκεί όπου συνολικά λαμβάνουν μέρος 27 τζουντόκα.

 

Πρώτος αντίπαλος του Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος πριν από έξι χρόνια στο Βουκουρέστι είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, θα είναι ο Γερμανός, Άαρον Χίλντεμπραντ. Ο 20χρονος Χίλντεμπραντ, τον περασμένο Ιανουάριο κατέκτησε τον τίτλο των -90 κιλών στο πρωτάθλημα της χώρας του, ενώ πέρυσι τον Οκτώβριο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20 του Παρισιού, ήταν 5ος στα -90 κιλά.

 

Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Ηλιάδης θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον 25χρονο Ρομέν Μπουφέ. Ο Γάλλος τζουντόκα δεν έχει ιδιαίτερες περγαμηνές ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο πρωτάθλημα της χώρας του (ένα από τα πιο δυνατά παγκοσμίως), τον περασμένο Ιανουάριο, δείχνει το βαθμό δυσκολίας που θα έχει η συγκεκριμένη αναμέτρηση για τον δις «ασημένιο» παγκόσμιο πρωταθλητή.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X