Βαγγέλης Σίμος: Ο τζουντόκα-δήμαρχος του Δήμου Πετρούπολης

Με μεγάλη υπερηφάνεια και τιμή η μεγάλη οικογένεια του ελληνικού τζούντο παρακολουθεί τα μέλη της να διαπρέπουν εκτός από τον αθλητικό και αγωνιστικό τομέα και στο στίβο της κοινωνίας, επιστήμης και πολιτικής. Ένα από τα λαμπρά παραδείγματα αποτελεί ο Βαγγέλης Σίμος, Δήμαρχος Πετρούπολης που εξελέγη το 2014 με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.  Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Πετρούπολης το 2008, ενώ έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς από το 2011 έως το 2013 και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Διοικητικών από το 2013 έως το 2014.

Ο 30χρονος πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών-στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας- βρίσκεται από τα επτά του χρόνια στα τατάμι και κοντά στο τζούντο έχοντας επιδείξει πανελλήνιες διακρίσεις αλλά και τη συμμετοχή στο κλιμάκιο της εθνικής ομάδας ! Μάλιστα, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις του στο Δήμο Πετρούπολης, ο Βαγγέλης Σίμος παραμένει ως σήμερα ενεργός αθλητής του τζούντο, μέλος του Ολύμπιου Γυμναστικού Συλλόγου με δάσκαλό του τον Βασίλη Παπαδόπουλο. Η επιθυμία και όνειρό του να αναδείξει το άθλημα του τζούντο ήταν τέτοιες που το 2011 ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς εισήγαγε το τζούντο στη λίστα των αγωνισμάτων του ετήσιου αθλητικού camp του Δήμου Πετρούπολης, ενώ επι δημαρχίας του, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρισυ Ημερίδα Επίδειξης Πολεμικών Τεχνών.

Eφέτος τον Ιούνιο, για δεύτερη χρονιά θα διεξαχθεί και πάλι με σκοπό την καθιέρωσή της ως θεσμός για το Δήμο Πετρούπολης. Μάλιστα η ημερίδα αυτή αποτέλεσε την αφορμή για την έναρξη της αγαστής συνεργασίας με τον Ιάπωνα Πρέσβη-λάτρη του τζούντο- για τη δημιουργία φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και για συζήτηση περαιτέρω πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του αθλήματος. Το σίγουρο είναι ότι ο Βαγγέλης Σίμος, μέλος του Δ.Σ της ΠΕΔΑ και μέλος της ΚΕΔΕ-εκτός των άλλων-αποτελεί ένα σπουδαίο παράδειγμα αλλά και πρότυπο, συνδυάζοντας την ενεργή ενασχόληση με τον αθλητισμό με τη διάκριση στην πολιτική και στη Δημοτική Αρχή.

X