Ασημένιο μετάλλιο η Βυζανιάρη στο Πλοϊέστι

Ένα μετάλλιο, ασημένιας απόχρωσης, κατέκτησε το ελληνικό τζούντο στο διεθνές τουρνουά νεανίδων (U17) που διεξήχθη στο Πλοϊέστι της Ρουμανίας. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των -70 κιλών ανέβηκε η Χριστίνα Βυζανιάρη, η οποία είχε απολογισμό τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, η τζουντόκα του ΑΟ Ιλίου ηττήθηκε από την Ούνα Τούμπα (Σερβία).

 

Ακόμη από ελληνικής πλευράς, η Σοφία Γιώτση ήταν 7η στα -57 κιλά με δύο νίκες και ισάριθμες ήττες, ενώ η Παρασκευή Εδίρνελη κατετάγη επίσης 7η με 1 νίκη σε τρεις αγώνες στην κατηγορία των +70 κιλών. Στην 9η θέση των -44 και -63 κιλών βρέθηκαν αντίστοιχα οι Νικολέτα Μελιγκάκη και Ειρήνη Σωφρόνη.

 

«Για κάποια κορίτσια αυτό ήταν το πρώτο ταξίδι τους και δεν θα μπορούσα να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένη από την ελληνική παρουσία και ευελπιστώ ότι οι αγωνιστικές εμπειρίες που πήραν θα τις βοηθήσουν σημαντικά στο μέλλον. Τώρα έχουμε μπροστά μας τριήμερο προπονητικό καμπ, το οποίο θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά τα κορίτσια που προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», είπε η προπονήτρια, Βαρβάρα Ακριτίδου.

X