«Ασημένιος» ο Ηλίας Ηλιάδης στο Ταλίν

Η… λειψυδρία κατάκτησης μεταλλίων για τον Ηλία Ηλιάδη έλαβε τέλος στο Ταλίν. Ενάμιση χρόνο μετά το χρυσό μετάλλιο στο πανίσχυρο διεθνές τουρνουά της Ιαπωνίας (Jigoro Kano) στην κατηγορία των -90 κιλών, αλλά και ένα χρόνο μετά την πρώτη θέση που πήρε στο διεθνές τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, στα -100 κιλά, ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας «χτύπησε» και πάλι. Αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Εσθονίας, όπου με απολογισμό τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες της κατηγορίας των -90 κιλών, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών. Μια δεύτερη θέση που εκτός από βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, θα του προσφέρει και ψυχολογική ανάταση ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα αλλά κυρίως ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Αύγουστο στο Ρότερνταμ.

 

«Το ζητούμενο στο τουρνουά της Εσθονίας ήταν ένα μετάλλιο κι αυτό το πετύχαμε. Η χρονική περίοδος που ήρθε αυτό το μετάλλιο, νομίζω ότι είναι η καλύτερη δυνατή αφού η προετοιμασία για το Παγκόσμιο του Ρότερνταμ βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο. Ο Ηλίας, μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε δεν έχει επανέλθει πλήρως, όμως μέρα με τη μέρα δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Ελπίζω πως τα πάντα από εδώ μέχρι και το Παγκόσμιο θα κυλήσουν ομαλά και εκεί ο Ηλίας θα παρουσιαστεί δυνατός και έτοιμος για ακόμη ένα μετάλλιο, ελπίζω χρυσό αυτή τη φορά», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών, Νίκος Ηλιάδης.

 

Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου νίκησε κατά σειρά στα προκριματικά τους Μάρτινς Λούκινς (Λετονία) και Βαντίμ Σινιάφσκι (Ουκρανία), ενώ στα ημιτελικά νίκησε και πάλι με Ippon τον Ιταλό Βάλτερ Φασέντε. Στον τελικό, ο Ηλίας Ηλιάδης δεν κατάφερε να συνεχίσει τη θετική παράδοση και το σερί νικών που έχει απέναντι στον Γάλλο Νικολά Μπρισόν (δύο νίκες σε δύο αγώνες το 2007 σε Ρώμη και Αμβούργο). Ηττήθηκε με Ippon και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση που θα του δώσει 34 βαθμούς παραπάνω στην παγκόσμια κατάταξη.

 

Όσον αφορά στον Διονύση Ηλιάδη σημείωσε μία νίκη σε τρεις αγώνες (επί του Φινλανδού Τόμι Γιάακολα) και περιορίστηκε στην 5η θέση της κατηγορίας των -100 κιλών.

X