Ανακοίνωση ΕΟΤ

Διαβάζουμε με έκπληξη σε διάφορα ειδησεογραφικά site, την «κραυγή αγωνίας» για τα τεκταινόμενα στο τζούντο, όπως αυτή εκφράζεται από τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Μπουντάκη, προπονητή της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα στο σύλλογο ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας. «Κραυγή αγωνίας» που έχει να κάνει με την «άδικη», όπως υποστηρίζει, μεταχείριση αθλητή του συλλόγου του, η οποία και οδήγησε την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα σε μια άκρως προσβλητική ενέργεια για το κύρος του αθλήματος αλλά και για όλους όσοι βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρν προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την κορυφαία διοργάνωση της ΕΟ Τζούντο.

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα και τη συμπεριφορά της, ουδέποτε όμως προχώρησε σε δημοσιοποίηση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στο χώρο που υποτίθεται ότι «υπηρετεί» και «αγαπάει». Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο έχει φτάσει στα όρια της με την περίπτωση της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα, η οποία πλέον είναι υπόλογη των πράξεών της.

 

Πράξεις που έχουν να κάνει με:

– Ρατσιστικά σχόλια εναντίον ομογενών αθλητών που εδώ και πολλά χρόνια τιμούν τα ελληνικά χρώματα. Ήδη στη διάθεσή μας υπάρχει υπογεγραμμένη (από 25 ομογενείς αθλητές) καταγγελία από τον σύλλογο Φίλιππο Αμυνταίου. Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα εδώ και χρόνια κάνει ακριβώς τα ίδια ρατσιστικά σχόλια (για το λόγο αυτό λίγο έλειψε να μην ταξιδέψει στο Λονδίνο).

 

– Αντιαθλητική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος, η οποία οδήγησε στην αναίτια διακοπή των αγώνων για διάστημα 20 λεπτών. Ήδη στη διάθεσή μας υπάρχει καταγγελία από την αλυτάρχη των αγώνων, κα Έλενα Παλυβού. Για την παραπάνω συμπεριφορά κλήθηκε και η αστυνομία η οποία έφτασε στο κλειστό γυμναστήριο λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο η αθλήτρια είχε «φυγαδευθεί» και γι` αυτόν τον λόγο δεν «κατέβηκε» να αγωνιστεί στην Όπεν κατηγορία στην οποία είχε δηλωθεί.

 

– Προσβλητική συμπεριφορά εναντίον εκείνων που της έμαθαν τα περισσότερα «μυστικά» του τζούντο και τα οποία την οδήγησαν στο βάθρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος πριν από δύο χρόνια στο Τόκιο. Το παραδέχθηκε και η ίδια, αναγνωρίζοντας ότι η τεχνική με την οποία κέρδισε το μετάλλιο το 2010, την διδάχθηκε από τον εθνικό προπονητή, Νίκο Ηλιάδη.

 

Βέβαια όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους, αφού εδώ και καιρό ο σύλλογός της προσπαθεί με διάφορους τρόπους να επιβάλει στην ΕΟ Τζούντο την πρόσληψη του Γιώργου Μπουντάκη στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή (το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και πριν από κάποια χρόνια με τον προπονητή του Πανελληνίου, κ. Πετρόφ)! Ενός παλιού αθλητή, ο οποίος ωστόσο δεν διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα (σχολή προπονητών κ.α.) για να μπορέσει να βρεθεί στη συγκεκριμένη θέση. Εκτός των άλλων, η ΕΟ Τζούντο έχει αυτή τη στιγμή δύο προπονητές και συγκεκριμένα τους κ. Νίκο Ηλιάδη και Βλαδίμηρο Κυριακίδη, οι οποίοι έχουν υπό την εποπτεία τους τις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών.

 

Η ΕΟΤ πράττει πάντα όσα χρειάζονται για το καλό του αθλήματος, το οποίο χάρισε στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες το ένα από τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια. Αντίθετα κάποιοι σύλλογοι που βρίσκονται απέναντι στην ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ διοίκηση (από τη στιγμή που δεν λαμβάνουν όσα απαιτούν), το μόνο που κάνουν είναι να δυσφημούν το άθλημα. Τους καλούμε να σταματήσουν την προκλητική συμπεριφορά, να βρεθούν στο «δρόμο της ευγένειας» και να δουλέψουν για το καλό του τζούντο. Αυτό θα τους βοηθήσει να βρεθούν στην κορυφή και όχι συμπεριφορές σαν αυτή της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΟΤ

X