ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2007: Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

48 κιλά

Μαρία Καραγιαννοπούλου (ασημένιο μετάλλιο): «Ένοιωσα κάποιες ενοχλήσεις στο δεξί αστράγαλο στον ημιτελικό με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το πατήσω στον τελικό. Το τουρνουά για μένα ήταν μια καλή προπόνηση εν όψει της δύσκολης συνέχειας που με περιμένει. Στόχος μου είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα όπου θα προσπαθήσω να εμφανιστώ έχοντας καλύψει το χαμένο έδαφος από την εγκυμοσύνη. Θέλω να αποκτήσω και πάλι αυτό το δυνατό μπάσιμο και την έκρηξη στις κινήσεις μου. Με σωστή προετοιμασία δεν θα αργήσω να έρθως στην κατάλληλη φόρμα».

 

60 κιλά

Αλέξανδρος Γκορντέεφ (χρυσό μετάλλιο): «Δεν ξέρω πως φάνηκε ο τελικός. Για μένα δεν ήταν δύσκολος. Εύκολος θα έλεγα. Πίστευα στο μετάλλιο και τα κατάφερα. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να καταφέρω κάποια στιγμή να πάρω και παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών. Το τουρνουά ήταν καλό και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, τους συναθλητές μου για την υποστήριξή τους και φυσικά τον δάσκαλο μου τον Νίκο Ηλιάδη και τον συνεργάτη του, Βλαδίμηρο Κυριακίδη για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια».

 

66 κιλά

Ρεβάζι Ζιντιρίδης (χρυσό μετάλλιο): «Δεν ήταν πολύ δυνατό τουρνουά, ωστόσο ήταν ευκαιρία να δείξουμε την αγωνιστική μας κατάσταση μπροστά στους Έλληνες φίλους του τζούντο. Το τουρνουά είμαι σίγουρος ότι θα αναβαθμιστεί και σύντομα θα είναι ένα σπουδαίο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι σε καλή φόρμα και ελπίζω ότι θα έχω καλή συνέχεια. Ο μεγάλος στόχος φυσικά είναι το Παγκόσμιο που δίνει απευθείας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου».

Λαυρέντης Αλεξανίδης (ασημένιο μετάλλιο): «Επέστρεψα στα τατάμι μετά από αποχή 2-3 μηνών, αφού ήμουν τραυματίας στη δεξιά ωμοπλάτη. Εδώ ένοιωσα ενοχλήσει στον καρπό και δεν θέλησα να ρισκάρω και έτσι δεν κατέβηκα στον τελικό. Όμως, είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μου σε ένα πολύ καλό τουρνουά όπως είναι το Ακρόπολις. Το Παγκόσμιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο μεγάλος στόχος».

 

73 κιλά

Πάβελ Ντάνκο (χρυσό μετάλλιο): «Ο τελικός ήταν πολύ δύσκολος, αλλά τα κατάφερα. Ήθελα πιο πολύ αυτό το μετάλλιο και μπόρεσα και το πήρα.Στόχος μου είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα και θέλω να είμαι σε θέση που θα δίνει και το εισιτήριο για το Πεκίνο. Τώρα ακολουθεί προετοιμασία στη Γεωργία».

 

63 κιλά

Δήμητρα Ανδρούτσου (χρυσό μετάλλιο): «Πραγματικά ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα αφού ήταν το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά. Είμαι πολύ χαρούμενη και από την πρώτη στιγμή του τελικού πίστευα σε αυτό το μετάλλιο. Φοβήθηκα μόνο μην το χάσω από κάποια βλακεία στο τέλος ή κούρασης. Με τον ίδιο τρόπο κέρδισα και τους δύο προηγούμενου αγώνες. Πλέον ο επόμενος στόχος μου είναι μία θέση στην εξάδα στο Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών. Η διοργάνωση πολύ καλή με καλή ατμόσφαιρα».

 

90 κιλά

Ηλίας Ηλιάδης (χρυσό μετάλλιο): «Χαίρομαι που επιτέλους η Ελλάδα μπόρεσε να διοργανώσει ένα τόσο καλό τουρνουά. Η προσπάθειά όλων αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς οι αθλητές προσπαθήσαμε να δείξουμε την καλύτερή μας αγωνιστική κατάσταση και πιστεύω ότι από πλευράς θεάματος αυτή η διοργάνωση πήρε άριστα. Προέρχομαι από συνεχείς διοργανώσεις που ασφαλώς μου έχουν προκαλέσει κάποια κόπωση, όμως δεν θα έχανα με τίποτα την ευκαιρία να αγωνιστώ μπροστά στους Έλληνες. Δεν θέλω να μιλήσω για το αν θα συνεχίσω να κερδίζω με Ippon, το σίγουρο είναι ότι κάθε φορά θα προσπαθώ για το καλύτερο».

Γιάννης Τσαπάρας (ασημένιο μετάλλιο): «Μία πολύ καλή διοργάνωση για τα δικά μας δεδομένα. Εύχομαι να έχει ανάλογη συνέχεια. Μακάρι να είναι μόνο η αρχή και να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο γκραν πρι. Εγώ έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου και η προσπάθεια της ομοσπονδίας είναι αξιέπαινη. Ο Ηλιάδης συγκαταλέγεται στην πεντάδα των κορυφαίων αθλητών όλων των κατηγοριών και είμαι σίγουρος ότι θα πάρει και άλλο μετάλλιο στο Πεκίνο. Εγώ τι θα κάνω τώρα; Πάω να δώσω το μπιμπερό στον μπέμπη μου. Εγώ όσο αντέχουν τα κόκκαλά μου θα υπηρετώ το άθλημα που αγαπώ».

X