Ένατος ο Γκορντέεφ στο Βουκουρέστι

Μπορεί ο Ταριέλ Ζιντιρίδης να πέτυχε περισσότερες από μία νίκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Βουκουρεστίου, ωστόσο ο Αλέξανδρος Γκορντέεφ ήταν αυτός που πήρε κατάταξη. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου στους εφήβους το 2006, κατετάγη ένατος στα -60 κιλά, τη στιγμή που οι Ταριέλ και Ρεβάζι Ζιντιρίδης είχαν συνολικά τρεις νίκες σε πέντε αγώνες στην κατηγορία των -66 κιλών. Όσον αφορά στους Πάβελ Ντάνκο και Άρη Κοτανίδη ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους χωρίς νίκη στα -73 κιλά.

 

Ο Γκορντέεφ, πέρασε «μπάι» στον α` προκριματικό γύρο όμως στη συνέχεια «έπεσε» πάνω στον παγκόσμιο πρωταθλητή στους έφηβους, τον Αζέρο Νιχάτ Σικχαλιζάντε από τον οποίο γνώρισε την ήττα. Η πορεία του Σικχαλιζάντε, βοήθησε τον Έλληνα τζουντόκα να «κατέβει» στα ρεπεσάζ, εκεί όπου πέτυχε μία νίκη επί του Ουκρανού Μαξίμ Κοροτούν, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ηττήθηκε από τον «ασημένιο» πρωταθλητή κόσμου το 2005 στους άνδρες, τον Αυστριακό Λούντβιγκ Πάισερ, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 9η θέση που ωστόσο θα του δώσει κάποιους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

 

Στα -66 κιλά, ο Ταριέλ Ζιντιρίδης, είχε πολύ καλό ξεκίνημα. Επικράτησε του Πολωνού Άρθουρ Κλις και του Σλοβένου Σίμον Μοχόροβιτς, όμως ο Ρώσος Αλίμ Γκαντάνοφ στη φάση των «16» του στέρησε το δικαίωμα να βρεθεί στα προημιτελικά. Όσον αφορά στον Ρεβάζι Ζιντιρίδη, για μία ακόμη διοργάνωση έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του (επικράτησε του Σουηδού Γκαμπριέλ Μπένγκτσον), στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Σέρβο Μίλος Μιγιάλκοβιτς και έμεινε εκτός κατάταξης.

 

Τέλος στα -73 κιλά, ο Πάβελ Ντάνκο και ο Άρης Κοτανίδης δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων γνωρίζοντας την ήττα από τον Τσέχο Γιάρομιρ Γιέτσεκ και τον Λευκορώσο Κανσταντσίν Σιαμιονάου αντίστοιχα.

X