Έβδομος ο Βασίλης Ηλιάδης στην Τιφλίδα

Η ατυχία χτύπησε για ακόμη μία φορά την… πόρτα του Βασίλη Ηλιάδη. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου που επέστρεψε στην ενεργό δράση πριν από τρεις μήνες από τραυματισμό (σ.σ. τα τελευταία πέντε χρόνια έχει υποβληθεί σε τουλάχιστον δύο χειρουργικές επεμβάσεις), τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ιάπωνα Χιρόκι Τατσιγιάμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τιφλίδας με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 7η θέση στην οποία τελικά κατετάγη.

 

Ο Ηλιάδης στο β` προκριματικό γύρο των υπερβαρέων νίκησε με Ippon τον Αζέρο Ραφαέλ Σαχβερντίγιεφ, όμως σον αγώνα με τον Τατσιγιάμα και ενώ βρισκόταν μπροστά στα σημεία, τελικά υποχρεώθηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού στον τετρακέφαλο. Παρά την πρόκρισή του στα ρεπεσάζ, δεν κατέβηκε ν` αγωνιστεί απέναντι στον Ρώσο Ντμίτρι Στερκόφ με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 7η θέση των +100 κιλών.

 

Στην ίδια κατηγορία, ο Γιάννης Αρζουμανίδης μπόρεσε να φτάσει σε μία νίκη, απέναντι στον Αζέρο Φουάντ Γκαράγιεφ, πριν ηττηθεί από τον Γεωργιανό Άνταμ Οκροασβίλι με Waza-ari.

 

«Ο Βασίλης έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή αγωνιστική κατάσταση παίρνοντας εύκολα το ματς με τον Αζέρο, ενώ ήταν σίγουρο ότι θα έπαιρνε εύκολα και τον αγώνα με τον Ιάπωνα. Όμως για ακόμη μία φορά στάθηκε άτυχος. Δεν πρέπει να είναι σοβαρός ο τραυματισμός του και πιστεύω ότι σύντομα θα τον έχουμε και πάλι κοντά μας. Ωστόσο είναι κρίμα, γιατί σε σχέση με όλους όσοι πήραν μέρος στην κατηγορία, ήταν κατώτεροι του Βασίλη και θα μπορούσε εύκολα να φτάσει ακόμη και στο χρυσό μετάλλιο», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών, Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος τελικά δεν αγωνίστηκε στην Τιφλίδα.

 

«Δεν θέλαμε να πιεστεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού υπάρχουν μπροστά μας πολλά και σημαντικά τουρνουά, όπως αυτό που θα γίνει την μεθεπόμενη εβδομάδα στο Παρίσι. Εκεί τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για όλους τους συμμετέχοντες και θέλουμε τον Ηλία στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχικός.

X