Έβδομη η Τελτσίδου στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού

Την έβδομη θέση στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού, μία από τις σημαντικότερες και δυσκολότερες βαθμολογούμενες διοργανώσεις του τζούντο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, κατέλαβε η Ελισάβετ Τελτσίδου. Η κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα U21 και U23, στα -63 κιλά όπου συμμετείχαν συνολικά 34 τζουντόκα, σημείωσε δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες και βρέθηκε στην επτάδα της κατηγορίας της, για πρώτη φορά μάλιστα στην καριέρα της.

Η αθλήτρια του ΕΟΣ Αχαρνών, στον γύρο των «32» νίκησε στις παρατηρήσεις την Έλεν Γιεζέου Ντόμπεου από το Καμερούν, ενώ στις «16» νίκησε με Waza-ari την Γιουνχία Γιανγκ από την Κίνα. Στα προημιτελικά, το εμπόδιο της Σλοβένας παγκόσμιας πρωταθλήτριας πριν από λίγο καιρό στα Άστανα, Τίνα Τρστένιακ, αποδείχθηκε αξεπέραστο για την νεαρή αθλήτρια, η οποία ηττήθηκε με Ippon. Στα ρεπεσάζ, η Τελτσίδου γνώρισε μία ακόμη ήττα, αυτή την φορά από την Μίχο Μινέι από την Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην διόλου υποτιμητική έβδομη θέση της τελικής κατάταξης, η οποία θα της χαρίσει πολλούς και σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί στο «Ρίο 2016».

Στα -73 κιλά των ανδρών, ο Γιώργος Αζωίδης αποκλείστηκε πρόωρα με απολογισμό μία νίκη (επί του Αιγύπτιου Μοχιελντίν) και μία ήττα (από τον Ουκρανό Κάνιβετς).

X