Άγχος και τραυματισμός «λύγισαν» τον Μπαλαμπανασβίλι

Ο προ ημερών τραυματισμός του, ο οποίος λίγο έλειψε να του στοιχίσει και την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, δεν επέτρεψε στον Βασίλη Μπαλαμπανασβίλι να βρεθεί στα μετάλλια της κατηγορίας των -73κ. Οι έντονες ενοχλήσεις που είχε στην δεξιά ωμοπλάτη και οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους από τον πρώτο κιόλας αγώνα, τον υποχρέωσαν σε τρεις αγώνες να σημειώσει μόλις μία νίκη και ως εκ τούτου να περιοριστεί στην 13η θέση της τελικής κατάταξης.

Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, ο οποίος παρά την παρότρυνση των γιατρών να απέχει από τους αγώνες, πήρε την απόφαση ν` αγωνιστεί κανονικά και μάλιστα πανηγύρισε νίκη με Ippon στον β` προκριματικό επί του Πορτογάλου Μπερνάρντο Βαλέντε. Στη φάση των «16», ηττήθηκε με hansoku-make (μετά από τέσσερα shido) από τον Σλοβένο Μάρτιν Χόγιακ, για να έρθει μία ακόμη ήττα στα ρεπεσάζ, αυτή τη φορά από τον Ιταλό Λεονάρντο Κασάλια.

«Λίγο ο τραυματισμός, λίγο το άγχος ότι αγωνιζόταν σε μία μεγάλη διοργάνωση και μάλιστα μπροστά στο ελληνικό κοινό, δεν του επέτρεψαν να φτάσει μέχρι το μετάλλιο. Είναι από τους αθλητές που αξίζουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως αυτό δεν φάνηκε σήμερα και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι` αυτό», δήλωσε ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, σχολιάζοντας την εμφάνιση του Μπαλαμπανασβίλι.

Στο μεταξύ, αγωνιστικές εμπειρίες, χωρίς ωστόσο η παρουσία τους στη διοργάνωση να συνδυαστεί και με κάποια νίκη, κέρδισαν οι υπόλοιποι εκπρόσωποί μας κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας. Έτσι από μία ήττα γνώρισαν οι Νίκος-Χρυσοβαλάντης Θεοδωρόπουλος (-66κ), Βαλεντίνη Ζώτου (-52κ.), Αγγελική Παπαστάμου (-52κ.), Ελένη Γαρυφαλλίδου (-57κ.), Μίνα-Ανέτα Ρίκεν (-57κ.), Σιμέλα Κιριμλίδου (-63κ.) και Νικολέτα Σαρβανίδου (-63κ.).

X