Ο Θοδωρής Τσελίδης επέστρεψε στην Αθήνα με το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας -90κ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» και έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στην αίθουσα αφίξεων του "Ελ. Βενιζέλος".
Θοδωρής Τσελίδης: Με αυτό το μετάλλιο, έδωσα πίσω αυτά που πήρα από την Ελλάδα
«Με αυτό το μετάλλιο, έδωσα πίσω στην Ελλάδα κάποια από τα πράγματα που μου έχει προσφέρει η ίδια όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν ζητούμενο για μένα. Χαίρομαι πολύ που έγινε πράξη». Τάδε έφη, Θοδωρής Τσελίδης. Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Παρισιού, στις δηλώσεις που έκανε με την επιστροφή του από τη γαλλική πρωτεύουσα, ευχαρίστησε τον κόσμο για τα άπειρα μηνύματα που έχει λάβει και τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά δεν περίμενε.
«Δεν ξέρω κι αν τα αξίζω όλα αυτά τα μηνύματα αγάπης και θαυμασμού που μου έστειλαν. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό για νέες επιτυχίες στο μέλλον».
Νίκος Ηλιάδης: «Αξέχαστες στιγμές. Βάζουμε ρότα για το Λος Άντζελες»
Ο Νίκος Ηλιάδης δεν έκρυψε ότι το ελληνικό τζούντο θα μπορούσε να είχα πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο στη γαλλική πρωτεύουσα. Έκαν λόγο για αξέχαστες στιγμές, για την υποδειγματική συμπεριφορά του Τσελίδη στους αγώνες που έδωσε και στα συγχαρητήρια που έλαβε από όλους, αλλά και για το Λος Άντζελες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 όπου θα ήθελε να πανηγυρίσει ακόμη περισσότερα μετάλλια.
«Ζήσαμε αξέχαστες στιγμές. Δεν υπάρχουν λόγια γι` αυτήν χαρά που νιώθω. Είναι το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο για μένα. Περήφανος που πρόσφερα από τη θέση που έχω, ακόμη ένα μετάλλιο στην Ελλάδα. Ευχαριστώ όλον τον κόσμο για τη στήριξη. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και το χρυσό μετάλλιο. Με τον Γάλλο μας αδίκησαν. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει τελικό. Παράδειγμα για όλους τους αθλητές η συμπεριφορά του Τσελίδη στους αγώνες που έδωσε. Πήραμε συγχαρητήρια από πολλές χώρες για τη στάση του Θοδωρή. Από ομάδες, διαιτητές, προπονητές. Μας έλεγαν ότι τη στιγμή που άλλοι μαλώνουν και φωνάζουν, ο Τσελίδης αγκάλιαζε τους αντιπάλους του. Τώρα βάζουμε ρότα για το Λος Άντζελες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028. Θέλω να πανηγυρίσω εκεί το τέταρτο Ολυμπιακό μετάλλιο και όχι μόνο. Στη χώρα που έδωσε στον κόσμο το Ολυμπιακό Φως, πρέπει να προσφέρουμε κι εμείς όσο το δυνατόν περισσότερες στιγμές δόξας».
Δημήτρης Μιχαηλίδης: «Ήθος, δουλειά, κορυφή, το τρίπτυχο της επιτυχίας του Τσελίδη»
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Δημήτρης Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στα... συστατικά που έκαναν τον Θεόδωρο Τσελίδη να ξεχωρίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Είναι από τα παιδιά που διδάσκουν ήθος, που δουλεύουν σκληρά και στοχεύουν πάντα στην κορυφή. Αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Τσελίδη, ο οποίος το 2018 ήρθε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με το εθνόσημο της χώρα μας. Η αγάπη του για την Ελλάδα τον οδήγησε εδώ, τη στιγμή που θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε αλλού. Υπάρχουν δεσμοί που συνδέουν τον Τσελίδη με την Ελλάδα και την αγάπη του αυτή, την επιδεικνύει αλλά και την αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία».
Γιώργος Μαυρωτάς: «Ο Θοδωρής δίδαξε ήθος»
Στη συμπεριφορά του Θοδωρή Τσελίδη που επέδειξε αμέσως μετά τους αγώνες του στο «Παρίσι 2024», στάθηκε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς στις δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την άφιξη της ελληνικής ομάδας από τη γαλλική πρωτεύουσα.
«Θα σταθώ στη συμπεριφορά του Θοδωρή. Δίδαξε ήθος. Μετά τις νίκες του, αντί να πανηγυρίζει, εκείνος πήγαινε να τους παρηγορήσει. Αυτή η εικόνα είναι αποτυπωμένη στο μυαλό μου και είναι ίσως το μεγαλύτερο μετάλλιο ακόμη και από το χάλκινο. Έχουμε στείλει στο Παρίσι 100 παδιά που παίρνουν όλα το μετάλλιο του ήθους. Το είδαμε και στην Γκουντούρα, το είδαμε στον Θοδωρή. Φαίνεται και από τις δηλώσεις τους και από τις εμφανίσεις τους ότι είναι μετρημένα παιδιά και αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα που στέλνουν σε όλους όσοι τους παρακολουθούν και ειδικά στα μικρά παιδιά που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Επαναλαμβάνω ότι δεν μένω τόσο πολύ στα μετάλλια αλλά στο ήθος που βγάζουν τα μέλη της ελληνικής ομάδας. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια»