ΝEA
6/26/24

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ‘’ΚΑΤΑ’’ ΚΑΙ ‘’KODOKAN SEMINAR’’

Κύριοι, στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκου Πρωταθλήματος ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ και ΚΑΤΑ έχουμε νας σας ενημερώσουμε τα κάτωθι.

Κατ’αρχήν να αναφέρουμε ότι εντός της διοργάνωσης των βετεράνων πραγματοποιήθηκαν αγώνες NEWAZA κάτι το οποίο μας δίνει ιδιαίτερη χαρά γιατί η Ομοσπονδία μας έχει ήδη πρωτοστατήσει και είναι αρκετά μπροστά στο αγώνισμα αυτό δίνοντας έτσι στα σωματεία της τα κατάλληλα εργαλεία για να αναπτυχθούν ως οργανισμοί και να δυναμώσουν τον αριθμό των μελών και ενεργών αθλητών τους με ένα επιπλέον αγώνισμα που ευελπιστούμε να μοριοδοτηθεί σύντομα.

Αναφορικά με τους αγώνες ΚΑΤΑ όπου και αυτή τη φορά υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών αποδεικνύωντας τη ραγδαία άνοδο των αγώνων ΚΑΤΑ και την προοπτική που αυτοι έχουν ,μιάς και είχαμε και συμμετοχές ατόμων με ειδικές ανάγκες , οι αθλητές μας Μαγδαλινή Τσαβίδη, Ελισσώ Παπαδοπούλου ,Ηλιάνα Σταυροπούλου και Αντώνιος Νικολακόπουλος πραγματοποίησαν μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση που συζητήθηκε πολύ για πρωτοεμφανιζόμενα ζευγάρια και μάλιστα σε Πανευρωπαίκό Πρωτάθλημα αφήνωντας πολλές ελπίδες για το μέλλον. Οι αθλητές μας κατέκτησαν την 7η και την 5η θέση αντίστοιχα στα γκρούπ τους μην έχοντας τους όμως τη δυνατότητα της πρόκρισης στους τελικούς μιας και το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό . Την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές Πάπαρης Νίκος και Τσαβίδης Γεώργιος ,οι οποίοι παρέμειναν και παρακολούθησαν και το σεμινάριο από τους πιο επιφανείς δασκαλους του KODOKAN και τον πρόεδρο αυτού. Η εισροή γνώσεων που υπάρχει πλέον στη χώρα μας έχει περάσει σε μια νέα εποχή και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους προπονητές να ασχολήθούν ακόμα πιο ενεργά με τα ΚΑΤΑ είτε με την παραδοσιακή τους μορφή , είτε με την αγωνιστική τους μορφή. Επίσης στη διοργάνωση αυτή απονέμη στον Κύριο Πάπαρη το δίπλωμα του κριτή για το JU NO KATA από την EJU μετά από επιτυχής εξετάσεις που έδωσε τον προηγούμενο μήνα στο RADOM της Πολωνίας.

Οι προπονητές και αθλητές θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο για τη στήριξη της σε όλο το εγχείρημα αυτό αποδεικνύοντας έτσι το καλό αντανακλαστικό της που της επιτρέπει να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των εξελίξεων και να τις οδηγεί , με γνώμονα πάντα το καλό των σωματείων που την απαρτίζουν.

Με εκτίμηση.

Πάπαρης Νικόλαος

IJF,EJU KATA JUDGE

Αλλά Νέα μας