ΝEA
5/21/24

Παγκόσμιο πρωτάθλημα «Άμπου Ντάμπι 2024»: Οι ελληνικές συμμετοχές στα -70kg

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ (107 χώρες / 658 τζουντόκα)

Κατηγορία - 70 κιλά

Ημερομηνία: Τετάρτη 22 Μαΐου

Αθλητές: 47

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΤΣΙΔΟΥ: Στο γούρικο Άμπου Ντάμπι, εκεί απ` όπου ξεκίνησε η αγωνιστική... επανεκκίνηση της τον Οκτώβριο του 2022 με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Γκραν Σλαμ, επιστρέφει η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης ως Νο-1 του ταμπλό και Νο-3 τη Παγκόσμιας κατάταξης στα -70 κιλά. Η παρουσία της στο Νο-1 της επέτρεψε μάλιστα να περάσει χωρίς αγώνα στον γύρο των 32. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Άνκα Πόγκατσνικ (Σλοβενία) και Εμίλ Σουκ (Δανία). Η 32χρονη Πόγκατσνικ, Νο-20 στον κόσμο, που είναι η επικρατέστερη για να πάρει την πρόκριση, ήταν 3η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σόφιας το 2022. Είναι κάτοχος επτά μεταλλίων σε Γκραν Πρι. Απέναντι στην Τελτσίδου έχει μια νίκη (το 2018) σε τρεις αναμετρήσεις.

Στον γύρο των 16, η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, θα κληθεί να αντιμετωπίσει πιθανότατα την Μουν από την Βόρεια Κορέα, η οποία στο πρόσφατο πρωτάθλημα Ασίας που έγινε στο Χονγκ Κονγκ, κατετάγη 2η πίσω από την Σάκι Νιιζόε (Ιαπωνία).

Η πρόκρισή της Τελτσίδου στα ημιτελικά λογικά θα παιχθεί στον αγώνα είτε με την Ισπανίδα Τσουνόδα Ρουστάντ, είτε με την Τανάκα από την Ιαπωνία.

Αλλά Νέα μας