ΝEA
3/17/24

Μαριλένα Γκόγκουα στο hjf.gr: Το τζούντο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής μου - Εύχομαι να υλοποιήσω τα όνειρά μου μέσα από το άθλημα

Μαθήτρια στην τελευταία τάξη του Λυκείου, η Μαρία Ελένη Γκόγκουα ή Μαριλένα όπως την φωνάζουν όλοι εδώ και χρόνια, την περασμένη εβδομάδα, στην Ποντγκόριτσα και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U21 που φιλοξενήθηκε στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, πανηγύρισε το πρώτο της μετάλλιο σε διοργάνωση της EJU. Το χρώμα ασημένιο, ωστόσο λίγη σημασία παίζει, αφού όποια απόχρωση κι αν είχε αυτό το μετάλλιο, το σίγουρο είναι ότι αποτελεί την αφετηρία για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο άμεσο μέλλον. Διακρίσεις ικανές να την στείλουν στο Λος Άντζελες το 2028, προκειμένου να λάβει μέρος στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός εκείνης της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να μπορέσει να πετύχει το στόχο της, δουλεύει σκληρά και μάλιστα σκέφτεται να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο συγκεκριμένο project, έστω κι αν χρειαστεί να αφήσει στην άκρη για το ίδιο διάστημα, τις σπουδές της πάνω στη φυσιοθεραπεία, την οποία και επιθυμεί να ακολουθήσει στην πανεπιστημιακή της διαδρομή.
Η Μαριλένα, η οποία «γεννήθηκε» μέσα στα τατάμι, αφού τόσο ο πατέρας της (Ντούρου) όσο και τα δύο της αδέλφια (Βαλεντίνα, Θοδωρής), είχαν και εξακολουθούν να γράφουν τη δική τους Ιστορία στο άθλημα, μίλησε στο hjf.gr.

Οι δηλώσεις της:
ΕΡ: Πως ήταν η αίσθηση να βρίσκεσαι πάνω στο βάθρο των νικητριών ενός Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, δεδομένου ότι ήταν το παρθενικό σου μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση της EJU;
- Η αίσθηση ήταν πάρα πολύ ωραία , ένιωθα πολύ χαρούμενη που επιτέλους κατάφερα να ανέβω και εγω στο βάθρο.

ΕΡ: Θεωρείς ότι μετά από αυτό το μετάλλιο, θα αγωνίζεσαι με διαφορετική ψυχολογία στις διοργανώσες που θα συμμετέχεις;
- Θέλω να πιστεύω πως η ψυχολογία μου θα είναι ίδια και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι όπως την τελευταία φορά.

ΕΡ: Το γεγονός ότι ουσιαστικά γεννήθηκες μέσα στα τατάμι, έχει παίξει ρόλο στην αγωνιστική σου ταυτότητα;
- Έχει παίξει αρκετά μεγάλο ρόλο, όπως και η οικογένεια μου που όλοι ασχολούνται με το τζούντο . Ο προπονητής και πατέρας μου Ντούρου Γκόγκουα και τα αδέρφια μου Βαλεντίνα και Θοδωρής έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές Ελλάδος πολλές φορές και με βοηθούν αρκετά , με υποστηρίζουν και πιστεύουν σε εμένα. Το τζούντο είναι κάτι που αγαπώ να κάνω και είναι πολύ σημαντικό μέρος της ζωής μου.

ΕΡ: Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; Μαθαίνω ότι δουλεύεις σκληρά με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς του 2028.
- Δουλεύω σκληρά και έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Εύχομαι να καταφέρω να υλοποιήσω το όνειρο μου και να πετύχω τους στόχους μου.

ΕΡ: Μαθήτρια στην τελευταία τάξη του Λυκείου πλέον. Τι θέλεις να σπουδάσεις κι αν μπορούν οι σπουδές να συνδυαστούν με το κομμάτι του πρωταθλητισμού, δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις που θα έχεις την επόμενη τετραετία θα είναι πολλαπλάσιες;
- Θέλω να σπουδάσω φυσικοθεραπεία και θα ήθελα πολύ να συνδυαστούν οι σπουδές με τον πρωταθλητισμό αλλά είναι αρκετά δύσκολο. Αυτήν την τετραετία θα ασχοληθώ με το τζούντο και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ ώστε να φτάσω τον στόχο μου.

Αλλά Νέα μας