ΝEA
8/11/24

«Ασημένια» η Κανελλοπούλου, χάλκινα μετάλλια για Ζάραγκα και Παπαγιαννάκη

Μόνο το χρυσό μετάλλιο έλειψε από την εντυπωσιακή παρουσία του ελληνικού τζούντο στο Skopje Junior European Cup 2024 που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Τρία μετάλλια και συγκεκριμένα ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, καθώς επίσης και δύο έβδομες θέσεις σημάδεψαν την παρουσία της ελληνικής αποστολής σε ένα δυνατό τουρνουά όπου συμμετείχαν 252 τζουντόκα από 26 χώρες. Η Μελίνα Κανελλοπούλου κατέκτησε την δεύτερη θέση στα -78kg, ενώ οι Άρης Ζάραγκας και Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκη ανέβηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών στα -81 και -70kg αντίστοιχα. Επίσης η Σοφία Ξανθοπούλου κατετάγη 7η στα -70kg όπως και ο Αλέξιος Σπερλίδης στα -100kg.

Η Κανελλοπούλου με τρεις νίκες έφτασε έως τον τελικό των -78kg. Επικράτησε κατά σειρά της Χόρες από το Ισραήλ, της Σάγκι από την Ουγγαρία και της Γιάκους από την Κροατία. Στον τελικό γνώρισε την ήττα από την Σέρβα Λούμπουρα με αποτέλεσμα να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε διοργάνωση της EJU, αφού στο παλμαρέ της μέχρι τώρα είχε δύο πέμπτες θέσεις μέσα στο 2024 στο Βερολίνο και στο Σεράγεβο.

Το πρώτο της μετάλλιο στα juniors και το δεύτερο σε διοργανώσεις της EJU, μετά το χρυσό το 2022 στο Βουκουρέστι σε διοργάνωση cadets, πήρε η Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκη. Στα -70kg, όπου συμμετείχαν 13 τζουντόκα, σημείωσε τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, όπως και ο Ζάραγκας με τον ίδιο απολογισμό νικών στα -81 κιλά όπου αγωνίστηκαν 25 αθλητές. Για τον Ζάραγκα, αυτό ήταν το πρώτο σε συνολικά πέντε διεθνείς παρουσίες σε διοργάνωση της EJU.

Αλλά Νέα μας