ΝEA
5/22/24

Άμπου Ντάμπι 2024: Οι... παρατηρήσεις «πλήγωσαν» Τελτσίδου (5η θέση) και Τσελίδη

Οι... παρατηρήσεις «πλήγωσαν» τους Ελισάβετ Τελτσίδου και Θεόδωρο Τσελίδη, κατά τη σημερινή τους παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Άμπου Ντάμπι. Η Τελτσίδου στον τελικό των ρεπεσάζ και ο Τσελίδης στον γύρο των «16» έπεσαν θύματα κάποιων ακραίων αποφάσεων των διαιτητών με αποτέλεσμα η πρώτη να καταλάβει την 5η θέση στην κατηγορία των -70 κιλών και ο δεύτερος να μείνει εκτός οκτάδας.

Εντυπωσιακή μέχρι και τα ημιτελικά ήταν η Τελτσίδου. Το Νο-1 του ταμπλό, με τρεις εντυπωσιακές νίκες απέναντι στις Σουκ (Δανία), Μουν (Β. Κορέα) και Πεντρότι (Ιταλία) έφτασε στα ημιτελικά. Στον αγώνα για την είσοδό της στον τελικό ηττήθηκε από την Γαλλίδα Πινό (σ.σ. λίγο αργότερα στέφθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια), για να βρεθεί ενώπιον της διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου με αντίπαλο την Ρωσίδα Ταϊμάζοβα (AIN). Με τους διαιτητές να εξαντλούν όλη την αυστηρότητά τους, η 7η Ολυμπιονίκη του Τόκιο έχασε τον αγώνα στις παρατηρήσεις και ως εκ τούτου και την ευκαιρία να πανηγυρίσει το πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Τσελίδης από την πλευρά του, με δύο σερί νίκες πέρασε στον γύρο των «16». Επικράτησε πεντακάθαρα τόσο του Εσθονού Καλιουλέντ όσο και του Τούρκου Ζγκάνκ, που ήταν και επικεφαλής του προκριματικού γκρουπ. Στον γύρο των «16», Τσελίδης και Γκουάγκ (Ν. Κορέα) δέχθηκαν από τρεις παρατηρήσεις έκαστος, με αποτέλεσμα και οι δύο να αποκλειστούν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι δύο Έλληνες τζουντόκα, που αγωνίστηκαν υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, να θυμίσουμε ότι έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Να σημειωθεί ότι στο Άμπου Ντάμπι βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Δημήτριος Μιχαηλίδης.

Αλλά Νέα μας