Ημερίδα στην Αγιά με τη συμμετοχή 215 αθλητών

Με απόλυτη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Αγιάς ημερίδα στην οποία συμμετείχαν 20 σύλλογοι και 250 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Επρόκειτο για μια πολύ σημαντική ημερίδα, που συνδιοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία του αθλήματος και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγιάς, με σκοπό τη διάδοση του Ολυμπιακού αυτού εντυπωσιακού αγωνίσματος.

 

Τους αθλητές, τους προπονητές, τους διαιτητές και τα συνοδευτικά μέλη των αποστολών καλωσόρισαν ο δήμαρχος της κωμόπολης Βασίλειος Κουτσαντάς και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Γεώργιος Μάτης. Επίσης, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο Ευάγγελος Σουφλέρης και ο αντιπρόεδρος Γεώργιος Στουκογιώργος, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη διοργάνωση και από την πολύ μεγάλη συμμετοχή, υποσχέθηκαν αμέριστη συμπαράσταση σε όλους εκείνους που αγκαλιάζουν και βοηθούν το άθλημα και προανήγγειλαν, κάτω από τις επευφημίες και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, τη διεξαγωγή στην Αγιά τον Φεβρουάριο του 2008 του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων.

 

Το «παρών» στην ημερίδα έδωσαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Σοφία Σοφολόγη-Μπαλταγιάννη, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Αθανάσιος Δημούλης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Αντίγονος Βατζιάς κ.α.

 

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν είναι οι εξής: Ακαδημία Τζούντο Πλαταμώνα (με 50 αθλητές), Ακαδημία Τζούντο Ποταμιάς (25), Όγχηστος Πλατυκάμπου (20), Μαγνησία Τζούντο (10), Προμηθέας Λάρισας (10), Σ.Β.Α. Λάρισας (10), Μύτικας Λιτοχώρου (10), Ερμής Λεπτοκαριάς (5), Σάκουρα Κατερίνης (5), Ηρακλής Θεσσαλονίκης (5), Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης (5), Άρης Θεσσαλονίκης (5), Αίαντας Τρικάλων (4), Φιλιππίδης Αμπελώνα (4), Αμπελόκηποι Λάρισας (4), Νεάπολη Θεσσαλονίκης (5), Ομορφοχώρι (10), Ήφαιστος Λάρισας (10) και Παύλος Βοιωτίας (3).

 

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί και η πρώτη συμμετοχή του νεοσύστατου Γυμναστικού Συλλόγου «Ηρακλής» Αγιάς με πέντε αθλητές και με προπονητές τους Θεόδωρο Μπίμπο και Δήμο Κακαργιά.

 

Μετά το πέρας της ημερίδας σε όλους τους αθλητές δόθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα.

 

Ν. Γουργιώτης (κείμενο & φωτό)

 

X