ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ – Συνάντηση ΕΟΤ με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Nakayama Yasunori

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ – Συνάντηση ΕΟΤ με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Nakayama Yasunori
Τη Δευτέρα 23 Μαΐου, ο Πρέσβης κ. Nakayama Yasunori δέχτηκε εθιμοτυπική επίσκεψη από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη.
 
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μιχαηλίδης πληροφόρησε τον κ. Nakayama ότι περίπου 30 χιλ. άτομα συμμετέχουν στους αγώνες τζούντο που γίνονται στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ομοσπονδίας και στη συνεργασία με την ιαπωνική πλευρά για τη διάδοση του τζούντο στη χώρα. Στη συνέχεια, ο κ. Μιχαηλίδης προσκάλεσε επίσημα τον Πρέσβη, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Nakayama χαιρέτισε το γεγονός ότι το τζούντο, ως κομμάτι της ιαπωνικής κουλτούρας, είναι οικείο σε πολλούς ‘Έλληνες πολίτες. Ανέφερε ακόμη ότι η Πρεσβεία εδώ και πολλά χρόνια διεξάγει με μεγάλη επιτυχία επιδείξεις ιαπωνικών πολεμικών τεχνών σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσω του μαχητικού αθλήματος του τζούντο οι ανταλλαγές μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας θα εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο. Τον ευχαρίστησε επίσης για την πρόσκλησή του στη διοργάνωση του Ηρακλείου και εξέφρασε την πρόθεση στήριξης της Πρεσβείας των δραστηριοτήτων του τζούντο στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Ομοσπονδιακός Προπονητής του Τζούντο κ. Νίκος Ηλιάδης, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βετεράνων, κ. Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης και η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας κ. Shintani Chiori.
X