Τουρνουά Olympic Dreams 2022- Μιχαηλίδης: «Τα χαμόγελα των παιδιών έστειλαν μήνυμα ειρήνης»

Τουρνουά Olympic Dreams 2022- Μιχαηλίδης: «Τα χαμόγελα των παιδιών έστειλαν μήνυμα ειρήνης»
Μια διοργάνωση, όπου το μετάλλιο ήταν το τελευταίο που ενδιέφερε τους νεαρούς συμμετέχοντες, διοργάνωσαν στο Λουτράκι από κοινού η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ουκρανίας και το Ίδρυμα «Future for Children». Στο τουρνουά, το οποίο στήριξε ο φιλάνθρωπος Ανατόλι Μπόικο, με την ονομασία «Olympic Dreams 2022», συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 50 αθλητές και αθλήτριες μικρών ηλικιών από τρεις χώρες και συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ουκρανία. Την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο οποίος συμμετείχε και στις απονομές στους νικητές και τις νικήτριες των 12 κατηγοριών.
 
Το τουρνουά, στο οποίο η χώρα μας συμμετείχε με έξι τζουντόκα, έγινε στο SportCamp με την υποστήριξη του Sport Village και του κυπριακού εθελοντικού οργανισμού «ΚΕΠΑΚΥ» που βρίσκεται δίπλα σε διάφορες δραστηριότητες των Ουκρανών προσφύγων που ζουν στο νησί. Ο Οργανισμός μάλιστα στήριξε και την κυπριακή αποστολή να συμμετέχει στο τουρνουά.
 
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο ήταν παρούσα σε μια αγωνιστική εκδήλωση διαφορετική απ` όλες τις άλλες. Τα χαμόγελα των παιδιών, νικητών αλλά και ηττημένων, μας γέμισαν δύναμη και έστειλαν μήνυμα ειρήνης σε όλον τον κόσμο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα σε αυτήν την πρωτοβουλία, την οποία η ΕΟ Τζούντο στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει και στο μέλλον», δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης.
 
Από την πλευρά του, ο φιλάνθρωπος Ανατόλι Μπόικο, δεν έκρυψε τη χαρά του πως «παρά τον πόλεμο, τα παιδιά μπόρεσαν να ζήσουν αυτό το καλοκαίρι κάτω από έναν ειρηνικό ουρανό, παίζοντας αθλήματα και ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους. Πιστεύω ότι στο μέλλον αυτά τα παιδιά θα είναι άξιοι εκπρόσωποι της Ουκρανίας σε όλα τα αθλητικά γήπεδα του κόσμου».
 
 
Στην Ελλάδα, πραγματοποιείται δίμηνο καμπ προετοιμασίας για παιδιά από τις πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας και συγκεκριμένα τις πόλεις Ιρπίν, Μπούτσκα και Γκοστομέλ με την υποστήριξη του «Future for Children» και του Ανατόλι Μπόικο.
 
Πριν από τον πόλεμο, το Ίδρυμα «Future for Children» φρόντιζε παιδιά που χρειάζονταν βοήθεια για οικογενειακούς λόγους σε ένα οικοτροφείο στο Nyzhnyobystrivska Gymnasiumκ. Από το 2021, οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος και του οικοτροφείου έχουν βοηθήσει πάνω από 300 παιδιά και ενήλικες. Ωστόσο, με την έναρξη του πολέμου, στην επικράτεια του οικοτροφείου δημιουργήθηκε ένα καταφύγιο για εσωτερικά εκτοπισμένους, που είχαν χάσει τα σπίτια τους.
 
Η ομάδα του Ιδρύματος «Future for Children» είναι μια ομάδα ακτιβιστών, που ξεκίνησε και υλοποίησε το έργο του δημόσιου οργανισμού «Development of the IT Education», που υποστηρίζει νέους ειδικούς πληροφορικής και την ανάπτυξη του τομέα πληροφορικής στην Ουκρανία.
X