Στο Μπουένος Άιρες, προσκεκλημένος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ως Role Models για τους νεαρούς αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, βρίσκεται ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, συμμετείχε στην εκδήλωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο (IJF) που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, οι οποίοι φέρνουν τη νεολαία του κόσμου, κοντά στις σημαντικές εκπαιδευτικές αξίες του αθλήματος.
«Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είστε απίστευτα τυχεροί που μπορείτε να συμμετέχετε σε μία τόσο μεγάλη αγωνιστική εκδήλωση. Να την ευχαριστηθείτε. Να πάρετε από εδώ, όσο μπορείτε περισσότερα σε γνώση. Αποθηκεύεστε γνώσεις και εμπειρίες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν τα επόμενα χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Ηλιάδης, στο εκπαιδευτικό καμπ της IJF στο Μπουένος Άιρες, όπου κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι αντιπροσωπείες των χωρών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018.
Ο Ηλίας Ηλιάδης είναι μαζί με την δις Ολυμπιονίκη της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας στο συγκεκριμένο ρόλο της ΔΟΕ. Μάλιστα φωτογραφήθηκαν μαζί στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής στο Μπουένος Άιρες.