Στην Λάρισα το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα το δεύτερο 10ήμερο Απριλίου

Στην Λάρισα το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα το δεύτερο 10ήμερο Απριλίου

Το δεύτερο 10ήμερο του Απριλίου, στην Λάρισα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο, θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, Δημήτριου Κερερέ για συνάντηση των φορέων που υλοποιούν τα σχολικά πρωταθλήματα, παρέστη στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα σχολικά πρωταθλήματα, ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο για πρώτη φορά να γίνουν περιφερειακά πρωταθλήματα σε επίπεδο γυμνασίων ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη του αθλήματος.

«Πλέον τα παιδιά έχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις και θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ο μαθητής-αθλητής του γυμνασίου, να μπορεί μέσω του σχολείου να συμμετέχει σε αγώνες πάντα υπό την επίβλεψη τόσο του Υπουργείου Παιδείας όσο και της εκάστοτε ομοσπονδίας. Ο υπεύθυνος φορέας είδε θετικά την πρόταση και πιστεύω ότι σύντομα θα είναι σε θέση και να την υλοποιήσει», είπε ο Γιάννης Καφενταράκης, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός πρόεδρος ομοσπονδίας που παρέστη στη συνάντηση.

Ο πρόεδρος της ΕΟΤ είπε ακόμα ότι «από τη δική μας ομοσπονδία τέθηκε το θέμα εισόδου των Ολυμπιακών αθλημάτων στα σχολεία. Να μπορούν άνθρωποι των ομοσπονδιών να μπαίνουν στα σχολεία. Διευκρινίστηκε πως με ένα απλό έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας, κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό, εφόσον πρόκειται για Ολυμπιακό άθλημα και πάντα στο πλαίσιο διάδοσης του Ολυμπιακού πνεύματος και των Ολυμπιακών Ιδεωδών, μέσω της εκμάθησης».

X