Στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού οι Αζωίδης, Ντανατσίδης, Τσελίδης και Τσουμήτας

Στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού οι Αζωίδης, Ντανατσίδης, Τσελίδης και Τσουμήτας

Στη «μάχη» της διάκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, ρίχνονται από αύριο τέσσερις Έλληνες τζουντόκα. Αύριο (27/4), 2η ημέρα της διοργάνωσης που φιλοξενείται στο Τελ Αβίβ, αγωνίζονται οι Γιώργος Αζωίδης και Αλέξης Ντανατσίδης.

Ο Αζωίδης (-73 κιλά) ξεκινάει τις υποχρεώσεις του από τον γύρο των «64» όπου αντιμετωπίσει τον Ουάλι Κουρζέφ, ο οποίος το 2016 και 2017 ήταν δεύτερος με την ομάδα της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σε περίπτωση πρόκρισης ο Αζωίδης θα βρεθεί αντίπαλος του Ρουμάνου Μαρσέλ Κερτσέα, ο οποίος κατετάγη 5ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 του 2017.

Ο Αλέξης Ντανατσίδης (-81κ.), στην πρώτη του αγωνιστική δοκιμασία το 2018, αντιμετωπίζει στη φάση των 32 τον Κύπριο Μιχαήλ Αρίστο, ενώ πιθανότερος αντίπαλος σε περίπτωση πρόκρισης στους «16» θα είναι ο Ρώσος Ασλάν Λαπινάγκοφ (τρίτος στο Ευρωπαϊκό του 2017).

Το Σάββατο θ` αγωνιστούν οι Θεόδωρος Τσελίδης και Δημήτρης Τσουμήτας στα -90 και +100 κιλά αντίστοιχα. Ο Τσελίδης στη φάση των «32» θ` αντιμετωπίσει τον Μαυροβούνιο Ντιμίτριε Βούκοτιτς, ενώ πιθανότερος αντίπαλός του σε περίπτωση πρόκρισης στου «16» θα είναι ο Γεωργιανός Ουσάνγκ Μαργκιάνι (πρώτος με την ομάδα της χώρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2017).

Τέλος στη φάση των «16» στα υπερβαρέα, ο Τσουμήτας θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Λούκας Κρπάλεκ.

X