Σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις ανέλαβε την τριετία 2019-2021 η Ελλάδα

Σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις ανέλαβε την τριετία 2019-2021 η Ελλάδα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (ΕΟΤ) μπαίνει και πάλι στον… χάρτη ανάληψης σπουδαίων διοργανώσεων. Αφού υποχρεώθηκε, ελέω προσωρινής διοίκησης, να χάσει το δικαίωμα φιλοξενίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βετεράνων 2017, η Ελλάδα από την επόμενη χρονιά και έως το 2021, θα αποτελέσει την έδρα πολλών και σημαντικών διεθνών ραντεβού του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκοσμίου τζούντο.

Η αρχή θα γίνει το 2019 με δύο διοργανώσεις στις κατηγορίες U21 και U18. Το διήμερο 23-24 Μαρτίου θα γίνει στην Αθήνα το «Iliadis Cup» (Junior European Judo Cup), το οποίο θα συνδυαστεί και με προπονητικό καμπ (25-28/3) ενώ τον Οκτώβριο του 2019, θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο U18 (Cadet European Judo Cup). Το επίσημο καλαντάρι της EJU αναφέρει ως έδρα του τουρνουά την Ρόδο, ωστόσο δεν αποκλείεται να «μετακομίσει» στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Το 2020 η Ελλάδα θα φιλοξενήσει δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, των Βετεράνων και το Kata, ενώ ένα χρόνο αργότερα, έχει αναλάβει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, ενώ στα… σκαριά βρίσκεται και η ανάληψη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών.

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο κερδίζει το χαμένο έδαφος. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα φιλοξενήσει μερικές από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις που κοσμούν το καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο. Νιώθουμε τιμή που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μας εμπιστεύεται εκ νέου, μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν πριν από δύο χρόνια, με την προσωρινή διοίκηση. Το ελληνικό τζούντο γνωρίζει πως να διοργανώνει εξαιρετικούς αγώνες. Το έχει αποδείξει και στο παρελθόν. Με την αμέριστη συμπαράσταση της αθλητικής ηγείας, ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε ένα στοίχημα που πριν δύο χρόνια έμοιαζε χαμένο. Το ελληνικό τζούντο είναι ζωντανό και η συγκεκριμένη διοίκηση της ομοσπονδίας τυγχάνει της της απόλυτης αποδοχής από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και ειδικά από τον πρόεδρό της, Σεργκέι Σολοβέιτσικ, τον οποίο και ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Γιάννης Καφενταράκης.

X