Σημαντική βαθμολογική συγκομιδή και 5η θέση για τον Ντανατσίδη στο Γκραν Πρι του Ζάγκρεμπ

Σημαντική βαθμολογική συγκομιδή και 5η θέση για τον Ντανατσίδη στο Γκραν Πρι του Ζάγκρεμπ

Σημαντική βαθμολογική συγκομιδή για τον Αλέξη Ντανατσίδη ενόψει «Τόκιο 2020». Ο Έλληνας τζουντόκα, δύο μήνες μετά την 7η θέση στο Γκραν Πρι του Χοχότ, κατετάγη 5ος στην αντίστοιχη διοργάνωση που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ και θα έχει βαθμολογικά οφέλη στην κατηγορία των -81 κιλών.

Πριν από τη διοργάνωση της κροατικής πρωτεύουσας, ο Ντανατσίδης κατείχε την 8η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης, ωστόσο μετά τη σημερινή εμφάνιση και τον απολογισμό των τριών νικών σε πέντε αγώνες, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει κάποια/ες θέσεις.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους U21 το 2013, ένα μήνα μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Ταραγόνα, κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά με τρεις σερί νίκες. Επικράτησε του Ρουμάνου Βισάν στη φάση των «32», του Ουζμπέκου Μπολταμπόεφ στους «16» και του Αιγύπτιου Μοχάμεντ στα προημιτελικά.

Στον αγώνα που οδηγούσε στον τελικό, ο Ντανατσίδης ηττήθηκε από τον Γερμανό Ρέσελ (εγκατέλειψε 2:48 πριν το τέλος λόγω τραυματισμού), ενώ στον τελικό των «ρεπεσάζ» γνώρισε την ήττα στα… χαρτιά (λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε) από τον Ιάπωνα Φουτζιβάρα, μένοντας εκτός μεταλλίου.

Για να δείτε τους αγώνες του Ντανατσίδη στο Γκραν Πρι του Ζάγκρεμπ πατήστε εδώ

X