Πέμπτος, με ήττα στις παρατηρήσεις, ο Τσουτλασβίλι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων

Πέμπτος, με ήττα στις παρατηρήσεις, ο Τσουτλασβίλι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων

Στις παρατηρήσεις, η μία εκ των οποίων ήταν… ανακάλυψη της διαιτησίας, χάθηκε το μετάλλιο για το ελληνικό τζούντο και τον Μιχαήλ Τσουτλασβίλι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων που φιλοξενταί στο Αλμάτι του Καζακστάν.

Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στους U18 το 2019, έμοιαζε ασταμάτητος μέχρι την είσοδό του στον ημιτελικό. Με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κατέκτησε την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο, όμως τόσο στα ημιτελικά όσο και στον τελικό των ρεπεσάζ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 5η θέση της τελικής κατάταξης των -66 κιλών.

Ο Τσουτλασβίλι, σημαιοφόρος της Ελλάδας στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας που διεξήχθη πρόσφατα στο Μπακού, στα προκριματικά νίκησε κατά σειρά τον Μεξικανό Γκονζάλες, τον Ούγγρο Ζεγκέντι, τον Ντοβράνοφ από το Τουρκμενιστάν αλλά και τον Φουκούντα από την Ιαπωνία.

Στα ημιτελικά,ο Τσουτλασβίλι ηττήθηκε με Waza-ari από τον Ουκρανό Μπερέζνι, ενώ στον τελικό των ρεπεσάζ έχασε στις παρατηρήσεις από τον Τιναρμπάι από το Καζακστάν. Η τρίτη παρατήρηση που έδωσε τη νίκη στον Καζάκο αθλητή, δόθηκε με την υπόδειξη του… VAR, προκαλώντας την αντίδραση του Έλληνα τζουντόκα που εξέφρασε την αντίρρησή του, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση ν` αλλάξει το παραμικρό.

Για να δείτε τους αγώνες του Τσουτλασβίλι πατήστε εδώ

X