Παρουσία Μιχαηλίδη η εκλογή Τοτ στην προεδρία της EJU

Παρουσία Μιχαηλίδη η εκλογή Τοτ στην προεδρία της EJU

Παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Δημήτρη Μιχαηλίδη, πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, το εκλογικό κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο (EJU). Οι εκλογές ήταν επιβεβλημένες μετά την παραίτηση του Σεργκέι Σολοβέιτσικ, την 27η Φεβρουαρίου 2022.

Νέος πρόεδρος της EJU (ο 11ος κατά σειρά), είναι ο Ούγγρος Λάζλο Τοτ, τον οποίο ο κ. Μιχαηλίδης αφού τον συνεχάρη για την εκλογή του, ζήτησε τον προγραμματισμό συνάντησης των δύο πλευρών, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος θέματα που άπτονται του ελληνικού τζούντο αλλά και στο πλαίσιο περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων της ΕΟ Τζούντο με την Ευρωπαϊκή Ένωση Τζούντο.

«Ήδη, πριν την εκλογή του κ. Τοτ στην προεδρία της EJU, είχαμε συναντηθεί μαζί του και του είχαμε θέσει επί τάπητος ζητήματα που άπτονται του ελληνικού τζούντο, αλλά και τις επιθυμίες της διοίκησής μας, για την ανάληψη μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στην Βιέννη, απλώς επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις που έχουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση Τζούντο και οι οποίες οφείλονται κατά μεγάλο βαθμό, στον προκάτοχο του κ. Τοτ, τον καλό φίλο της Ελλάδας, τον Ρώσο Σεργκέι Σολοβέιτσικ. Οι σχέσεις μας από το 2007 ήταν υποδειγματικές και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν έτσι ακριβώς και στο μέλλον. Το ζητούμενο για την ΕΟ Τζούντο, ήταν και παραμένει η ανάληψη μεγάλων διοργανώσεων. Έχουμε την τεχνογνωσία και τις εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσουμε Ευρωπαϊκό πρωταθλήματα, δυνατά προπονητικά καμπ αλλά και άλλα προγράμματα της EJU», είπε ο Δημήτρης Μιχαηλίδης αναφερόμενος στην εκλογή του Ούγγρου παράγοντα (κατόχου 7 DAN) στον προεδρικό θώκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο.

X