Νίκος Ηλιάδης: Κάθε χρόνο βάζουμε ψηλά τον πήχη. Φέτος το βάρος σε «Παρίσι 2024» και τη νέα γενιά του τζούντο

Νίκος Ηλιάδης: Κάθε χρόνο βάζουμε ψηλά τον πήχη. Φέτος το βάρος σε «Παρίσι 2024» και τη νέα γενιά του τζούντο

«Πάντα περιμένουμε περισσότερα. Δεν επαναπαυόμαστε στις δάφνες κάποιων μεταλλίων. Κάθε χρονιά βάζουμε ψηλά τον πήχη γιατί το ελληνικό τζούντο επιβάλλεται να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις». Ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, με δηλώσεις του στο επίσημο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, έκανε τον απολογισμό της αγωνιστικής χρονιάς που φεύγει σε λίγες ώρες, ενώ αναφέρθηκε και στην προολυμπιακή χρονιά που ακολουθεί και η οποία θα καθορίσει κατά πολύ μεγάλο βαθμό τις προκρίσεις για τους Αγώνες του Παρισιού το 2024.

«Η χρονιά κύλησε καλά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν περιμέναμε κι άλλες διακρίσεις. Ειδικά στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό των ανδρών και γυναικών, μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Δυστυχώς, εκεί υπήρχαν εξωγενείς παράγοντες που μας στέρησαν τη δυνατότητα κάποιων έξτρα μεταλλίων. Και στις διοργανώσεις των μικρότερων ηλικιών, δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε πρωταγωνιστές. Πήραμε ένα μετάλλιο, φτάσαμε κοντά σε ακόμη ένα. Γενικά είμαι ικανοποιημένος, όχι όμως απόλυτα, γιατί γνωρίζω τις αγωνιστικές δυνατότητες όλων των παιδιών», είπε ο Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην υπόθεση Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Η Τελτσίδου και ο Τσελίδης είναι δύο αθλητές που βρίσκονται ήδη σε τροχιά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Σε αυτούς θα δοθεί το βάρος και τη νέα χρονιά. Υπάρχουν ακόμη τέσσερις αθλητές που θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα, ωστόσο οι πιθανότητες, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, δεν είναι με το μέρος τους. Η προολυμπιακή χρονιά περιλαμβάνει περισσότερους από 20 αγώνες, στους οποίους επιβάλλεται να είμαστε εκεί. Τον Μάιο, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, γίνεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ υπάρχει και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Διοργανώσεις, όπου πιθανές διακρίσεις θα μας δώσουν επιπλέον ώθηση για το Παρίσι. Όλα τα τουρνουά παίζουν ρόλο. Και επιβάλλεται να πηγαίνουμε σε όλα για να μη χάσουμε την επαφή μας με τις θέσεις πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε αυτή τη διαδρομή έχουμε τη βοήθεια της Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και της Πολιτείας. Εύχομαι και το 2023 να σταθούν δίπλα μας, όπως το έχουν πράξει μέχρι σήμερα».

Ο Νίκος Ηλιάδης αναφέρθηκε και στην ελληνική πραγματικότητα, η οποία βάση της εικόνας που παρουσίασε στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Αμύνταιο «έδειξε ότι το ελληνικό τζούντο έχει μέλλον. Είδαμε πολλά νέα παιδιά να φτάνουν ψηλά στο βάθρο των νικητών. Σε όλες τις κατηγορίες. Υπάρχει μια καλή φουρνιά νέων αθλητών, την οποία θα βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για να αναπτυχθεί, γιατί αυτοί οι τζουντόκα αποτελούν το μέλλον. Ήδη έχει προγραμματιστεί να ακολουθήσουν ένα δυνατό προπονητικό καμπ στην Αυστρία μέσα στον Ιανουάριο. Για κάποια παιδιά, η παρουσία τους σε ένα τέτοιο καμπ θα είναι πρωτόγνωρη. Αυτή η προετοιμασία θα τους βοηθήσει τρομερά. Θα δώσουμε περισσότερη έμφαση φέτος στους έφηβους και τους νέους. Αυτοί είναι το μέλλον και επιβάλλεται στις αντίστοιχες διοργανώσεις να έχουμε καλά αποτελέσματα τόσο στα Παγκόσμια όσο και στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

X