Νίκος Ηλιάδης ενόψει του Cadet European Judo Cup 2019: «Ευκαιρία για τα Χανιώτες, να γνωρίσουν από κοντά το τζούντο»

Νίκος Ηλιάδης ενόψει του Cadet European Judo Cup 2019: «Ευκαιρία για τα Χανιώτες, να γνωρίσουν από κοντά το τζούντο»

Η παρθενική εμφάνιση ενός διεθνούς τουρνουά τζούντο στα Χανιά, αποτελεί πρόκληση για όλη την οικογένεια του αθλήματος, ειδικά από τη στιγμή που η διοργάνωση αφενός έπεται του παγκοσμίου πρωταθλήματος της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας που ολοκληρώθηκε μόλις προχθές στο Καζακστάν και αφετέρου συνδέεται χρονικά με την κατάρρευση του βρετανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Thomas Cook, που στάθηκε αφορμή για ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για τον εθνικό προπονητή, Νίκο Ηλιάδη, εκτός όλων των άλλων, το 1st Chania Cadet European Judo Cup 2019 είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη του αθλήματος σε μια πόλη όπου το τζούντο, εδώ και λίγο καιρό, κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα.

«Οργανωτικά είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε την οικογένεια του παγκοσμίου τζούντο στα Χανιά. Το γεγονός ότι μόλις προχθές ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας, ενώ παράλληλα προέκυψε και σοβαρό πρόβλημα με παγκόσμιο ταξιδιωτικό κολοσσό, μας στερεί το δικαίωμα να έχουμε πολύ μεγάλη συμμετοχή, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν στερεί την αίγλη ενός δυνατού διεθνούς τουρνουά, σε μια πόλη, η οποία εδώ και λίγο καιρό, έχει μπει σε διαδικασία να ασχοληθεί και να γνωρίσει από κοντά το Ολυμπιακό αυτό άθλημα», είπε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

Και κατέληξε: «Η πόλη για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει ένα διεθνές τουρνουά τζούντο, ωστόσο με τη βοήθεια της αντιπεριφέρειας, του Δήμου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων αλλά και όλων των υπόλοιπων χορηγών, είμαι βέβαιος ότι θα λάμψει. Από την πρώτη στιγμή, οι φορείς των Χανίων στάθηκαν στο πλευρό μας και γι` αυτό ήδη συζητάμε το ενδεχόμενο φιλοξενίας στην ίδια πόλη και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βετεράνων το 2020. Καλώ όλους τους φίλους του αθλητισμού και όχι μόνο των πολεμικών τεχνών ή των αθλημάτων επαφής, να βρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τις μονομαχίες μερικών εκ των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της νέας γενιάς. Για κάποια από αυτά τα παιδιά, Έλληνες και ξένους, η Κρήτη θα αποτελέσει την απαρχή, μια μεγάλης πορείας στο άμεσο μέλλον. Αξίζει να βρεθεί ο κόσμος δίπλα τους και να τα χειροκροτήσει».

Στη διοργάνωση των Χανίων θα συμμετέχουν 136 αθλητές και αθλήτριες από 19 χώρες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών που θα αφιχθούν στην Κρήτη αυξάνεται σημαντικά, εάν συνυπολογιστούν οι διοικητικοί παράγοντες, διαιτητές, επίσημοι αλλά και οικογένειες των αθλητών/τριών. Οι χώρες που θα συμμετέχουν στο αγωνιστικό κομμάτι είναι οι εξής: Ισραήλ, Ρωσία, Σλοβακία, Σερβία, Αργεντινή, Κύπρος, Ρουμανία, Γεωργία, Γερμανία, Ιρλανδία, Τσεχία, Νορβηγία, Μ. Βρετανία, Πολωνία, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία, Λίβανος, Ελλάδα. Στην Κρήτη θα βρεθούν εκπρόσωποι και από ακόμη έξι ακόμη χώρες και συγκεκριμένα από Βέλγιο, Ιαπωνία, Γαλλία, Ελβετία, Τουρκία και ΗΠΑ.

Οι αγώνες, ως γνωστόν, θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού (5-6/10), ενώ το προπονητικό καμπ, που θα γίνει αμέσως μετά (7-10/10), θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό του Ταυρωνίτη.

Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ και η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ.

Χορηγοί ακτοπλοϊκής μετακίνησης είναι η ANEK LINES και η BLUE STAR FERRIES.

Συνδιοργανωτής του προπονητικού καμπ είναι το ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ.

Στο χορηγικό πρόγραμμα της διοργάνωσης συμμετέχουν επίσης οι εταιρείες: Altus LSA, ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε. (Νερό SAMARIA), ICE CreTea (κρύο τσάι με φυσικούς χυμούς), Ελβίτα (Μπάρες δημητριακών), ABEA, το τουριστικό γραφείο Srata Tours, που είναι και το γραφείο, στο οποίο ανατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία η μέριμνα σχετικά με την διαμονή και μεταφορά των αποστολών, SSI – Security Solutions Institute, Τσοντάκης (Επαγγελματικός Εξοπλισμός Ξενοδοχειακών Μονάδων και Καφεστίασης), TERRA CRETA ΤΕΜΕΝΙΑ (αναψυκτικά), ΩΚΕΑΝΟΣ (εταιρεία ψαριών), GARDEN CENTER (ανθοκομικό κέντρο), ΛΙΟΥΔΑΚΗΣ (μεταφορική).

X