Νέα επιτυχία για την Ελισάβετ Τελτσίδου, 3η στο Γκραν Πρι της Βουδαπέστης

Νέα επιτυχία για την Ελισάβετ Τελτσίδου, 3η στο Γκραν Πρι της Βουδαπέστης

Το τρίτο μετάλλιο σε γκραν πρι μέσα στο 2019, πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η Ελισάβετ Τελτσίδου. Η ελληνίδα τζουντόκα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση που φιλοξενείται στην Βουδαπέστη και έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του βασικού της στόχου: της απευθείας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» στην κατηγορία των -70 κιλών.

Η Τελτσίδου, η οποία τους προηγούμενους μήνες ήταν 1η στο Γκραν Πρι της Αττάλειας και 3η στο Γκραν Πρι του Μαρακές (σ.σ. έχει ένα ακόμη μετάλλιο σε Γκραν Πρι και συγκεκριμένα το 2016 στην Τιφλίδα), χρειάστηκε τέσσερις νίκες για να φτάσει στα ημιτελικά. Επικράτησε των Κάουγκλαν (Αυστραλία), Βάργκας Κοχ (Γερμανία), Σουν (Κίνα) και Λαντολσι (Τυνησία), όμως στον αγώνα που οδηγούσε στον τελικό, ηττήθηκε από την κάτοχο δύο μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, Μαρία Μπερναμπέου (Ισπανία).

Στον τελικό των ρεπεσάζ η Τελτσίδου νίκησε με Ippon την Μπουτκερέιτ από την Γερμανία και ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητριών στην κατηγορία των -70 κιλών, όπου για την ώρα κατέχει την 20η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης.

X