Μνημόνιο συνεργασίας της ΕΟ Τζούντο με την Βαλκανική Ένωση και την ομοσπονδία της Βοσνίας

Μνημόνιο συνεργασίας της ΕΟ Τζούντο με την Βαλκανική Ένωση και την ομοσπονδία της Βοσνίας

Δύο κομβικής σημασίας συνεργασίες με την ομοσπονδία τζούντο της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης αλλλά και τη Βαλκανική Ένωση, σύναψε η ΕΟ Τζούντο στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U18 που διεξήχθη στο Σεράγεβο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Δημήτρης Μιχαηλίδης, υπέγραψε με τον ομόλογό του της βοσνιακής ομοσπονδία και πρόεδρο της Βαλκανικής Ένωσης, μνημόνιο συνεργασίας βάσει του οποίου, η Ελλάδα θα φιλοξενεί δύο προπονητικά καμπ κάθε χρόνο, για τις ηλικιακές κατηγορίες U15 και U18, με τη συμμετοχή όλων των βαλκανικών χωρών. Εκτός των άλλων, υπάρχει πρόβλεψη για κοινά προπονητικά καμπ ανάμεσα σε αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας και της Βοσνίας.

«Στόχος μας ήταν και παραμένει, η Ελλάδα να αποτελέσει προπονητικό σταυροδρόμι του ευρωπαϊκού τζούντο. Και οι συνεργασίες που θα υλοποιήσουμε μέσα στη χρονιά, επικεντρώνονται ακριβώς σε αυτό το κομμάτι. Ο πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας έδειξε ότι εμπιστεύεται τη χώρα μας και αυτό οδήγησε τις δύο πλευρές στη σύναψη του μνημονίου συνεργασίας. Ένα μνημόνιο που θα τεθεί σε ισχύ το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους Έλληνες αθλητές, να λάβουν μέρος σε δυνατά προπονητικά καμπ, δεδομένου ότι το επίπεδο του τζούντο στα Βαλκάνια, είναι υψηλό και άκρως ανταγωνιστικό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Δημήτρης Μιχαηλίδης.

Αναφορικά με το Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κοζάνη, ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο το χαρακτήρισε «απόλυτα επιτυχημένο», αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «ως οικοδεσπότες δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για να μη προκύψει το παραμικρό ζήτημα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Και όλοι, από τη διοίκηση της Βαλκανικής Ένωσης, τους διαιτητές αλλά και τις ξένες αποστολές, μας δήλωναν στο τέλος ότι φεύγουν από την Κοζάνη με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχαριστούμε όλους όσοι δούλεψαν για να είναι επιτυχημένη αυτή η διοργάνωση. Από την Περιφέρεια, τον Δήμο, τα τοπικά σωματεία και φυσικά την ομοσπονδία, η οποία διαθέτει την τεχνογνωσία για να ανεβάζει ψηλά τον πήχη σε επίπεδο διοργάνωσης και φιλοξενίας. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την προσπάθειά τους. Συγχαρητήρια σε συλλόγους, προπονητές αλλά και τους γονείς».

X