Μιχαηλίδης, Ν. Ηλιάδης και Καραγιαννοπούλου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητισμού

Μιχαηλίδης, Ν. Ηλιάδης και Καραγιαννοπούλου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητισμού
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Δημήτριος Μιχαηλίδης, ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης και η Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Μαρία Καραγιαννοπούλου, παραβρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτα του Αθλητισμού, ανταποκριμένοι στο κάλεσμα του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Ιωάννη Βρούτση.
 
 
Η εκδήλωση, την οποία τίμησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επεφύλαξε πολλές εκπλήξεις, λόγω της συμπλήρωσης της διπλής επετείου των 20 χρόνων από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών/ Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και την κατάκτηση του Euro από την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου.
 
«Σας καλωσορίζω στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητισμού, για το 2024, μία Ολυμπιακή χρονιά, κατά την οποία ανοίγονται νέες προοπτικές για όλους μας, αθλητές, παράγοντες, Πολιτική Ηγεσία.
Εδώ στο σπίτι όλων σας, στο Υπουργείο Αθλητισμού, χαίρομαι πολύ να σας βλέπω συγκεντρωμένους, τους Ολυμπιονίκες και τους Παραολυμπιονίκες μας, πολλούς επιφανείς πρωταθλητές μας, τους εμβληματικούς διεθνείς μας του Euro 2004, τα μέλη των Εθνικών Αθλητικών μας Κέντρων, τις διοικήσεις των Επαγγελματικών Λιγκών και των Ομοσπονδιών μας, τους εργαζόμενους μας που αποτελούν την ψυχή της Υπηρεσίας μας!
 
Το 2023 ήταν μία χρονιά ορόσημο για τον Αθλητισμό μας σε πολιτικό επίπεδο. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναισθανόμενος τη μεγάλη δυναμική και τον αντίκτυπο των αξιών που απορρέουν από τον Αθλητισμό στην κοινωνία, αναβάθμισε το χαρτοφυλάκιο, και σήμερα βρίσκεται εδώ μαζί μας, κοντά στην αθλητική οικογένεια.
 
Το 2024 είναι μία επετειακή χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη διοργάνωση τον Ολυμπιακών Αγώνων και Παραολυμπιακών 2004, αλλά και 20 χρόνια από τον θρίαμβο της κατάκτησης του Euro 2004.
Εδώ μαζί μας είναι η πρωτεργάτης εκείνων των αξέχαστων στιγμών, η πρόεδρος της Οργανωτικής «Αθήνα 2004», και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των δύο εμβληματικών αθλητικών μας στιγμών: οι Ολυμπιονίκες, οι Παραολυμπιονίκες μας, οι Legends του 2004 αλλά και πολλοί διακεκριμένοι αθλητές μας που διαχρονικά κατέθεσαν την ψυχή τους και τίμησαν το εθνόσημο.
 
Το 2024 θα είναι και η χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων για τον ελληνικό αθλητισμό, με κορυφαία αυτή της πλήρους ψηφιακής του αποτύπωσης μέσω της πλατφόρμας e-Kouros, όπως και της κωδικοποίησης του αθλητικού νόμου και της εφαρμογή του χωροταξικού αθλητισμού, με τις καινοτόμες συνεργασίες του Υπουργείου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού.
X