Με πέντε τζουντόκα η Ελλάδα στο Grand Prix του Ζάγκρεμπ

Με πέντε τζουντόκα η Ελλάδα στο Grand Prix του Ζάγκρεμπ

Από το Grand Slam της Βουδαπέστης, στο Grand Prix του Ζάγκρεμπ. Αυτή τη διαδρομή ακολουθούν αυτήν την εβδομάδα οι Έλληνες τζουντόκα, οι οποίοι το τριήμερο 15-17 Ιουλίου, θα βρεθούν στην κροατική πρωτεύουσα με αφορμή μία ακόμη βαθμολογούμενη -ενόψει Παρισιού 2024- διοργάνωση.

Στη διάθεση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, θα βρίσκονται τέσσερις αθλητές και μία αθλήτρια. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο Ελισάβετ Τελτσίδου (-70κ., Νο-29 στην παγκόσμια κατάταξη), ο δις «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στους άνδρες, Θεόδωρος Τσελίδης (-90κ., Νο-64), αλλά και οι Αθανάσιος Μυλωνέλης (-81κ., Νο-73), Θεόδωρος Δεμουρτσίδης (-81κ., Νο-171) και Σάββας Καρακιζίδης (-60κ., Νο-61).

Ο τελευταίος αγωνίζεται στην πρεμιέρα της διοργάνωσης (Παρασκευή), ενώ την επομένη σειρά παίρνουν Τελτσίδου, Μυλωνέλλης και Δεμουρτσίδης. Τον κύκλο των ελληνικών συμμετοχών θα κλείσει την Κυριακή ο Τσελίδης.

Από το 2019, η Ελλάδα έχει κατακτήσει επτά μετάλλια σε Grand Prix (Τελτσίδου 4, Ντανατσίδης 2, Αζωίδης 1), ενώ συνολικά μετράει 23 μετάλλια.

X