Ημέρες Άθλησης, Σχολικός Αθλητισμός Δ’ Αθήνας 2019

Ημέρες Άθλησης, Σχολικός Αθλητισμός Δ’ Αθήνας 2019

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα, το Δήμο Π. Φαλήρου, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και τη συμμετοχή των Δήμων Μοσχάτου – Ταύρου, Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Αγ. Δημητρίου, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Γλυφάδας σας διοργανώνει Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες για το σχολικό έτος 2018-19 με την ονομασία «Ημέρες άθλησης, Σχολικός Αθλητισμός Δ’ Αθήνας 2019», για μαθητές/τριες των Γυμνασίων της Δ’ Αθήνας στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Π. Φαλήρου την περίοδο 8, 9, 10, 13, 14 και 15 Μαΐου 2019.

Η διαδημοτική δράση “Ημέρες Άθλησης, Σχολικός Αθλητισμός Δ’ Αθήνας 2019”, αφορά τη διεξαγωγή αθλητικών – κινητικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα στο πλαίσιο των αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Δημόσια & Ιδιωτικά Γυμνάσια
1. Καλαθοσφαίριση (Μπάσκετ), 2. Χειροσφαίριση (Χάντμπολ), 3. Πυγμαχία, 4. Τοξοβολία, 5, Αντισφαίριση (Τένις), 6. Ξυλορακέτες, 7, Τζούντο, 8. Γυμναστική για όλους, 9. Παραδοσιακοί χοροί, 10. Ξιφασκία, 11. Πετοσφαίριση, 12. Δρόμοι φιλίας-συνεργασίας.

Σκοπός
Η διοργάνωση των Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων ανταποκρίνεται στην παγκοσμίως αυξανόμενη ανάγκη για ενθάρρυνση και εκπαίδευση των παιδιών και των νέων στην υιοθέτηση δια βίου υγιεινών συνηθειών, στην καλλιέργεια ηθικών και δημοκρατικών αξιών και στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής. Μέσα από την ισότιμη και ισόνομη συμμετοχή, οι μαθητές θα καλλιεργήσουν την αίσθηση του ανήκειν, θα μάθουν να αξιοποιούν τις μεταξύ τους διαφορές και να εκτιμούν τη συνεισφορά όλων για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και θα βιώσουν τη χαρά του παιχνιδιού.

Η δράση «Ημέρες Άθλησης, Σχολικός Αθλητισμός Δ’ Αθήνας 2019», απευθύνεται σε όλους τους μαθητές/τριες στοχεύοντας κυρίως σε εκείνους που δεν αθλούνται, φιλοδοξώντας να τους προσελκύσει και να τους φέρει κοντά στον αθλητισμό.

Στόχοι
Οι Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες θα αποτελέσουν ένα μέσο εξάσκησης και πρακτικής εφαρμογής των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που αποκτούν οι μαθητές/τριες κυρίως μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Αναλυτικότερα επιτυγχάνονται:
-η εξάσκηση και αφομοίωση των κινητικών δεξιοτήτων και των φυσικών ικανοτήτων,
-η πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που αποκτήθηκαν όσον αφορά τους κανονισμούς και την τακτική των αθλημάτων-αγωνισμάτων, καθώς και τα στοιχεία εκείνα που οδηγούν στην προαγωγή της υγείας,
-η καλλιέργεια ηθικών και δημοκρατικών αξιών όπως ακεραιότητα, τιμιότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός, αποδοχή στη διαφορετικότητα κ.α..
-η εξάσκηση της αυτοαντίληψης, της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης,
-η διαμόρφωση της προσωπικής ταυτότητας σε σχέση με το φύλο και την κοινωνική
ομάδα,
-η εξάσκηση στις δεξιότητες επικοινωνίας και η καλλιέργεια του καθορισμού και της δέσμευσης για την επίτευξη ενός κοινού ομαδικού στόχου,
-η κατανόηση των παραγόντων που διασφαλίζουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και η ανάπτυξη της υπευθυνότητας
-η ψυχαγωγία και η χαρά της συμμετοχής.

X