Η ενότητα του χώρου και η ανάπτυξη του αθλήματος είναι πάνω από όποιες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις

Η ενότητα του χώρου και η ανάπτυξη του αθλήματος είναι πάνω από όποιες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις

Μήνυμα ενότητας για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τζούντο, έστειλε ο νέος πρόεδρος της ΕΟΤ, Δημήτρης Μιχαηλίδης, λίγες ώρες αφότου πήρε το χρίσμα από τη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας. Η δήλωσή του:

Φίλες και φίλοι,
Η χθεσινή εκλογική διαδικασία, ανέδειξε την ανάγκη του κόσμου του τζούντο για μια ισχυρή, δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς διοίκηση. Το ελληνικό τζούντο, διαθέτει τους ανθρώπους και το αγωνιστικό υλικό για να μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στην κορυφή του αθλητικού γίγνεσθαι σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παίρνω την σκυτάλη από τον Γιάννη Καφενταράκη, με τον οποίο σημειωτέων θα έχω τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ και στο νυν Διοικητικό Συμβούλιο. Θέλω να τον ευχαριστήσω ολόθερμα για την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο όλα αυτά τα χρόνια, κατά τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει πάρα πολλές προκλήσεις, όπως προσωρινές διοικήσεις, χρέη του παρελθόντος, κορονοιό κ.ο.κ. Βγήκε ωστόσο νικητής δικαιώνοντας όλους όσοι είχαν ταχθεί στο πλευρό του.

Εκτός των άλλων, το ελληνικό τζούντο, μέσα από αντιπαραθέσεις και υγειονομική κρίση, κατάφερε ήδη να έχει προκρίνει δύο αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη. Εύχομαι από καρδιάς, να μεγαλώσει σύντομα η ομάδα για τους Αγώνες της ιαπωνικής πρωτεύουσας, αφού έχουμε όλα τα φόντα για να διεκδικήσουμε περισσότερες θέσεις στον εναπομείναντα χρόνο.

Σύνθημα και της παρούσας διοίκησης είναι πρώτα ο αθλητής. Ανάπτυξη σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, με έμφαση τη βάση ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε και τα επόμενα χρόνια μια σταθερή πορεία στο διεθνές προσκήνιο. Είναι στις δυνατότητές μας.

Παράλληλα, προτεραιότητά μας θα είναι να λάμψει και η αλήθεια σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν το τελευταίο διάστημα πριν τις εκλογές, από διάφορες πλευρές. Τίποτα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο, αφού πριν και πάνω απ` όλα προέχει το άθλημα και όσοι το υπηρετούν ή το υπηρέτησαν κατά το παρελθόν. Πρέπει να υπάρχει υγεία στο άθλημα για να πάει μπροστά.

Η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση είναι μεγάλη και χρειάζεται η συμβολή όλων για να έχει μια επιτυχημένη θητεία. Θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με όλους τους φορείς που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την ομοσπονδία, όπως τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, την ΕΟΕ, την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Παράλληλα θα γίνει άνοιγμα και στις περιφέρειες όλης της Ελλάδας, ώστε να υπάρχει περαιτέρω διάδοση και προβολή του αθλήματος σε κάθε περιοχή αυτής της χώρας. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας κι αυτό το επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης και της προβολής του τζούντο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Συνδυασμό μας, τα σωματεία αλλά και φίλους, που με έκριναν ικανό ν` αναλάβω τα ηνία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Με όλους σας μοιραζόμαστε κοινά οράματα για το μέλλον του αθλήματος. Παράλληλα, καλώ όλα τα σωματεία να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι των συζητήσεων, ανεξάρτητα εάν στήριξαν την υποψηφιότητά μου.

Η ενότητα του χώρου και η ανάπτυξη του αθλήματος είναι πάνω από όποιες διαφωνίες υπάρχουν. Ας δώσουμε την ευκαιρία στο τζούντο να απογειωθεί και να γίνει το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα. Μπορεί και το αξίζει.

Σας ευχαριστώ.

X