H EOE τίμησε τους Ηλία και Νίκο Ηλιάδη

Η καρδιά του αθλητισμού και του Ολυμπισμού χτύπησε απόψε το βράδυ στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην εκδήλωση για τη βράβευση των Ολυμπιονικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012». Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος έκανε τον απολογισμό της θητείας της διοίκησης για την τετραετία 2009 – 2012.

 

Στη λαμπρή τελετή έδωσαν το «παρών» ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, το μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, ο Πρόεδρος της Φιλίππου Ένωσης Γιώργος Βαρδινογιάννης, η πρώην Υπουργός Φάνη Πετραλιά, βουλευτές, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, Ολυμπιονίκες, αθλητές, προπονητές, εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών και προσωπικότητες του αθλητικού χώρου.

 

Στην ομιλία του ο κ. Σπύρος Καπράλος ανέλυσε λεπτομερώς την επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η διοίκηση το 2009, αναλύοντας όλες τις ενέργειές της που έγιναν γύρω από τους εξής πέντε άξονες: Την οικονομική αυτάρκεια της ΕΟΕ, την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των Αθλητών μας, τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας, το άνοιγμα των εγκαταστάσεων της ΕΟΕ στο κοινό και την καταπολέμηση του Ντόπινγκ και της Βίας.

 

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΕΟΕ τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της ΕΟΕ, τους συνεργάτες και, κυρίως,  όλους τους εθελοντές των εκδηλώσεών μας που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία του έργου μας.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα μέλη της Ολομέλειας για την ιδιαιτέρως εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια. Πιστεύω ότι οι όποιες αντιθέσεις ή διαφωνίες συνεισέφεραν και αυτές στις πιο σωστές επιλογές και στη λήψη καλύτερων αποφάσεων. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, που στις διοργανώσεις που μας εκπροσώπησαν, κράτησαν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και μας έκαναν υπερήφανους! Για αυτούς άξιζαν οι κόποι μας και για αυτούς πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε».

 

Το λόγο πήρε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης που μεταξύ άλλων επισήμανε: «Είναι μέρα χαράς και γιορτής σήμερα αλλά θα ήθελα να πω μερικά πράγματα. Εμείς αναλάβαμε τον Ιούλιο και δεν βρήκαμε προϋπολογισμό. Εγώ την πρόταση που υπήρχε την ψήφισα και τον Αύγουστο, την έκανα προϋπολογισμό. Και δηλώνω εδώ, ότι κατά 98-99% οι Ομοσπονδίες για πρώτη φορά στην ιστορία παίρνουν τα χρήματα αυτά, δηλαδή τα χρήματα που υπήρχαν στον προϋπολογισμό. Δυστυχώς του χρόνου τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα κι εμείς έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε τα εθνικά κολυμβητήρια ανοιχτά, χωρίς να πληρώνει κανένας γονιός για το παιδί του. Αυτός είναι ο στόχος και θέλω να τον τονίσω. Αν πολεμήσουμε όλοι μαζί και βοηθήσει και ο ΟΠΑΠ, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπροστά μας είναι το μέλλον και πρέπει να βοηθήσουμε τους αθλητές να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.»

 

Στην τελετή απονεμήθηκαν στους τρεις αθλητές που πήραν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τα σχετικά βραβεία που έχει θεσμοθετήσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

 

Στον χάλκινο Ολυμπιονίκη του Τζούντο, Ηλία Ηλιάδη, το απένειμε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, στη χάλκινη Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, το έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και στη χάλκινη Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου, το απένειμε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης.

Ακολούθησε η βράβευση όσων αθλητών κατετάγησαν μέχρι την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ τιμήθηκαν και οι προπονητές τους.

 

Αναλυτικά:

Λευτέρης Κόνσολας – Παναγιώτης Μαγδανής (κωπηλασία), 8η θέση Προπονητής: Πολυχρόνης Βλασταρίδης. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου.

 

Δέσποινα Σολωμού – Ευαγγελία Πλατανιώτη (συγχρονισμένη κολύμβηση), 8η θέση. Προπονήτρια: Ναταλία Τσερνέτσκα. Την απονομή έκαναν η πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Φάνη Πετραλιά.

 

Σπύρος Λεμπέσης (στίβος), 7η θέση. Προπονητής: Αντώνης Παπαδημητρίου. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης.

 

Κώστας Φιλιππίδης (στίβος), 7η θέση. Προπονητής: Δημήτρης Κυτέας. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Φιλίππου Ένωσης Γιώργος Βαρδινογιάννης.

 

Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοΐα), 6η θέση. Προπονητής: Δημήτρης Πηλιχός. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Δημοσθένης Ταμπάκος.

 

Βασίλης Τσολακίδης (γυμναστική), 6η θέση. Προπονητής: Αλέξανδρος Ιωακειμίδης. Την απονομή έκανε ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Αθανάσιος Βασιλειάδης.

 

Βασιλική Βουγιούκα (ξιφασκία), 5η θέση. Προπονητής: Γκαμπριέλ Ντούτια. Την απονομή έκανε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης.

 

Γιάννης Χρήστου, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Στέργιος Παπαχρήστος (κωπηλασία), 4η θέση. Προπονητής: Αθανάσιος Αθανασιάδης. Την απονομή έκανε η ΓΓΑ Κυριακή Γιαννακίδου.

 

Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση), 4η θέση. Προπονητής: Νίκος Γέμελος. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

 

Αλεξάνδρα Τσιάβου – Χριστίνα Γιαζιτζίδου (κωπηλασία), χάλκινο μετάλλιο. Προπονητές: Απόστολος Παλαιοπάνος, Τζιοβάνι Ποστιλιόνε. Την απονομή έκανε το μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου.

 

Ηλίας Ηλιάδης (τζούντο), χάλκινο μετάλλιο. Προπονητής: Νίκος Ηλιάδης. Την απονομή έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

 

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε και τους χορηγούς και υποστηρικτές της που συνέβαλαν τα μέγιστα, για να πάνε 103 αθλητές και αθλήτριες στο Λονδίνο και να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΕ

X