Γκραν Πρι Τιφλίδας: Πέμπτος ο Μαρκαριάν, έβδομη η Τελτσίδου

Γκραν Πρι Τιφλίδας: Πέμπτος ο Μαρκαριάν, έβδομη η Τελτσίδου
Μία νίκη μακριά από το βάθρο των νικητών στο Γκραν Πρι της Τιφλίδας βρέθηκε ο Γιώργος Μαρκαριάν στην κατηγορία των -73 κιλών (5ος), την ίδια στιγμή που η Ελισάβετ Τελτσίδου είχε νέα σπουδαία βαθμολογική συγκομιδή στα -70 κιλά (7η).
Ο Μαρκαριάν είχε τρεις νίκες σε πέντε αγώνες. Στα προκριματικά επικράτησε του Πολωνού Μπάρτουσικ και του Σουηδού Τόμι Μακίας, όμως έμεινε εκτός ημιτελικών μετά την  ήττα από τον Κουβανό Εστράδα. Στον α` γύρο των ρεπεσάζ επικράτησε του Ρώσου Μπαμπγκόεφ, έμεινε όμως πέμπτος μετά την ήττα από τον Ρώσο Ιάρτσεφ.
Η Τελτσίδου, σχεδόν 20 ημέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν Πρι του Μαρακές, κατέλαβε την έβδομη θέση στην κατηγορία των -70 κιλών στη διοργάνωση της γεωργιανής πρωτεύουσας, με απολογισμό δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες.
Η Τελτσίδου, που επέστρεψε δυνατή μετά τον τραυματισμό της που την έκανε να χάσει πολύτιμο έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε με Ippon της Οζερντέμ από το Αζερμπαϊτζάν και με Waza-ari στο Golden Score της Μπέρνχολμ από τη Σουηδία. Έπεσε στα ρεπεσάζ μετά την ήττα από την Γερμανίδα Βάργκας Κοχ, ενώ περιορίστηκε στην 7η θέση μετά τη νέα ήττα από την Ιταλίδα Μπελάντι.
Ο Γιώργος Αζωίδης (-73κ.) παρά τις δύο νίκες (με τον Ιταλό Εσπόσιτο και τον Ισραηλινό Γκεμέρ)σε τρεις αγώνες δεν μπόρεσε να πάρει κατάταξη, ενώ τη πολυπόθητη -τουλάχιστον- μία νίκη που «έψαχνε» ο τραυματίας Αλέξης Ντανατσίδης (-81κ.) για να πάρει τους 120 βαθμούς, την πέτυχε απέναντι στον Αζέρο Σαφαρλί (αποκλείστηκε αμέσως μετά την ήττα από τον Γεωργιανό Μκεντλισβίλι.
Από μία ήττα είχαν οι υπόλοιποι Έλληνες τζουντόκα και συγκεκριμένα οι Βασίλειος Μπαλαμπανασβίλι (-81κ.) και Γεώργιος Κοροτζίδης (-60κ.).
X